G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Tuik Rakamları açıkladı

Tuik Rakamları açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırmasına göre Türkiye`de emeklilerin yüzde 82,5`ini erkeklerin oluşturduğu açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırmasına göre Türkiye`de emeklilerin yüzde 82,5`ini erkeklerin oluşturduğu açıklandı. 

TÜİK verilerine göre; Türkiye`de hanelerde ikamet eden yaklaşık 7 milyon fert emekli maaşı alıyor. Emekli olan fertlerin yüzde 82,5`ini erkekler, yüzde 17,5`ini kadınlar oluşturdu. Emekli maaşı alanların yüzde 12,3`ünü bir okul bitirmeyenler, yüzde 61,1`ini ilkokul/ortaokul mezunları yüzde 13,9`unu lise mezunları, yüzde 12,7`sini ise yüksekokul/fakülte ve daha üst eğitime sahip olanlar oluşturdu.

100 EMEKLİDEN 33`Ü ÇALIŞIYOR

Emekli olup çalışanların oranı yüzde 33 olarak açıklandı. Emekli ve çalışan fertlerin işteki durumları incelendiğinde; yüzde 26,6`sının ücretli maaşlı, yüzde 7,6`sının yevmiyeli olarak bir işte çalıştığı, yüzde 11,5`inin işveren, yüzde 49,2`sinin kendi hesabına çalışan ve yüzde 5,2`sinin ise ücretsiz aile işçisi olduğu görüldü. Bu fertlerin yüzde 39,1`i tarım, ormancılık ve balıkçılık, yüzde 15,1`i toptan ve perakende ticaret, yüzde 12`si imalat, yüzde 8,5`i ulaştırma ve depolama, yüzde 5,4`ü inşaat, yüzde 4,2`si ise konaklama ve yiyecek hizmeti sektöründe çalıştı. Bunların dışında kalan sektörlerde çalışan emeklilerin oranı ise yüzde 15,6 oldu. Emekli olup, çalışmaya devam edenlerin yüzde 30,4`ü, 65 ve daha yukarı yaştaki fertlerden oluştu.

EMEKLİLERİN YARISININ SAĞLIK DURUMU İYİ

Emekli olan fertler yaş gruplarına ve cinsiyete göre incelendiğinde, erkeklerin yüzde 40,7`sini, kadınların ise yüzde 41,5`ini 55-64 yaş grubundaki fertlerin oluşturarak ilk sırada yer aldığı, bu grubu erkeklerin yüzde 26,9`unu, kadınların ise yüzde 32,2`sini oluşturan 45-54 yaş grubundaki fertlerin takip ettiği görüldü. Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye`de emekli olan fertlerin yüzde 3`ü sağlık durumunu çok iyi olarak değerlendirirken yüzde 45,2`si iyi olarak değerlendirdi. Emeklilerin yüzde 34,2`si sağlık durumunu ne iyi ne kötü, yüzde 15,7`si kötü, yüzde 1,9`u ise çok kötü olarak belirtildi. 



Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Palandöken´de turizm zirvesi

Kafe 25´te düzenlenen toplantıda kış sezonu ve şehrin turizmi masaya yatırıldı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

5 sınav mercek altına alındı

FETÖ´cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.´nin itirafları sonrasında yüz binlerce kişiyi etkileyecek 5 sınav daha mercek altına alındı.

Başkan Orhan Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını anlattı:

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

Emeklilerin Ocak zamları netleşmeye başladı

13 milyon emeklinin Ocak zamları netleşmeye başladı. Zam oranı 3 Ocak´ta Türkiye İstatistik Kurumu´nun enflasyon verilerinin açıklamasıyla belli olacak.

35 İl´de FETÖ Operasyonu

İstanbul Emniyeti´nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 166 kişinin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Sınavsız Memur alımları başladı

KPSS´siz Memur alımları başladı.Bu kurumlara başvurmak için en az lise mezunu olmak yeterli.Alımlar ne zaman yapılacak ? tüm ayrıntılarıyla Anadoluhaber´de

HSYK´da yeni ihraçlar kimler ihraç edildi ?

15 Temmuz´dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Memurların beklediği haber maaşlar belli oldu

Yüzde 3 toplu sözleşme zammıyla maaşlar 79 ile 285 lira arasında artacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek ´Krediyle Emeklilik Protokolü´nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.

2.El Telefon alırken Dikkat !

İkinci El Telefon alacaklar Dikkat ! İkinci el telefonlarda FETÖ tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Bakan Albayrak´tan Çağrı merkezi müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak olan 9 çağrı merkezinin ekim ayından sonra iki ay içinde açılacağı müjdesini verdi.

Anahtar Kelimeler: Tuik Rakamları açıkladı
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false