G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Teşkilat buluşmasına Sekmen damgası

Teşkilat buluşmasına Sekmen damgası

MEHMET SEKMEN; AK Hareketin Milletten Başka Kaygısı ve ?Güçlü Türkiye? Hedefinden Başka Ülkü´sü Yoktur

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum´da düzenlenen AK Parti ?Teşkilat Buluşmaları? toplantısında teşkilatçılığa vurgu yaptı. Başkan Sekmen, teşkilatçılık anlamında AK Parti´nin tek ve rakipsiz olduğuna dikkat çekerek, ?Bizi biz yapan işte bu yönümüz? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, İbrahim Erkal Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen teşkilat buluşmasında siyaset tarifi yaptı. Sekmen, ?Siyasete dair belki de yapılabilecek en sade tarif; siyasetin bir hedef üretme, insanı idare ve hizmet etme aracı olduğudur. Bu bağlamda siyasi partiler ve parti teşkilatları ise, kuşkusuz siyasetin en önemli mekanizması ve araçlarıdır. Hakikat işte bu iken; AK Partili olmak, AK Parti´de siyaset yapmak ve AK Parti teşkilatlarını bir parçası olmaksa, hiç şüphesiz en büyük ayrıcalıktır. Çünkü hiçbir siyasi partide AK Parti´de olduğu şekliyle bir Teşkilatçılık yoktur? diye konuştu.

AK PARTİ´DE TEŞKİLATÇILIK

AK Parti´de teşkilatçılığın birlik ve beraberlik manasına geldiğini kaydeden Mehmet Sekmen, ?Çünkü bizde teşkilat birliktir, beraberliktir. Bizde teşkilat; hedefte, inançta, yolda ve yöntemde birleşmektir, doğruda uzlaşmaktır. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın? prensibi, AK Parti teşkilatlarının değişmez ölçüsüdür. Bizde anlayış insan odaklıdır; insani, ahlaki ve evrensel değerler üzerinedir. Bizim siyaset anlayışımızda ?ben? diye birşey yoktur, olmamıştır. Bugün eğer bu kutlu hareketten ?biz? diye bahsedebiliyorsak eğer; şüphesiz bu davamıza olan inancımız, birbirimize olan güvencimiz, milletimize hizmet coşkumuz ve birlikte yaşamaktan hiçbir zaman vazgeçmediğimiz ortak sevincimiz sebebiyledir. İşte bu nedenle AK Parti teşkilatlarına mensup olmak demek; erdem ve yüksek ahlaki değerlere sahip olmak demektir? ifadelerini kullandı. 

YERİMİZ MİLLETİN GÖNÜL MAKAMI

AK hareketin milletten başka kaygısı ve ?Güçlü Türkiye? hedefinden başka Ülkü´sünün olmadığının altını çizen Sekmen, ?Biz bugünlere nefisten feragat ve nefesten fedakarlık ederek geldik. İhanetlere karşı hep dikkatli olduk. Fitneler karşı uyanık, istismara karşı temkinli olduk. Tahriklere karşı durduk, birlik ve beraberliğimize kast edenlere fırsat vermedik. Çünkü biz Necip milletimize bir söz verdik: Çalışacağız... Üreteceğiz... Türkiye´yi içeride ve dışarıda huzur ve istikrarın değişmez adresi haline getireceğiz. Tek ses, tek söz ve tek nefes olacağız. 17 yıldır birlikte taşıdığımız millete hizmet sancağını da... Namımızı da, şanımızı da, Allah´ın izniyle yere düşürmeyeceğiz.

Çünkü bu davaya gönül verenler olarak bizler, diğer siyasi partilerin hayal bile edemeyecekleri bir yerdeyiz. O yer ki; biz ona ?milletimizin gönül makamı? diyoruz.? şeklinde konuştu. 



  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı