G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KPSS Skandalında Şoke Eden Para Transferi

KPSS Skandalında Şoke Eden Para Transferi

KPSS soruşturmasında soruların dağıtım merkezi olduğu sanılan dernekte çalışan iki kişiye 3 yılda toplam 4 milyonun üzerinde para transfer edilmiş.

KPSS soruşturmasında soruların dağıtım merkezi olduğu sanılan dernekte çalışan iki kişiye 3 yılda toplam 4 milyonun üzerinde para transfer edilmiş.

 

2010`daki KPSS`de kopya çekildiği ve sınav sorularının önceden dağıtıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma dosyasındaki Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda çarpıcı bilgilere yer verildi.

MASAK raporuna göre, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği`nde 850 lira maaşla çalıştığı belirlenen şüpheliler Berat K. ile Mehmet İ.`nin hesaplarında 3 yılda 4 milyon 330 bin lira para transferi yapıldığı tespit edildi.

YÜKLÜ TRANSFERLER

Rapora göre, skandalın merkezindeki Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği`nde çalışanlar üzerinden yüklü miktarda para transferleri yapıldı.

KPSS sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 32 kişinin tutuklandığı soruşturmanın koordinesini yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, şüphelilerle ilgili analiz yaptı. YÖK, ÖSYM, SGK gibi 13 ayrı kurumdan veri alınarak yapılan analizlerde, dosyada yer alan 3 bin 227 kişiden 1900`ünün hem kullandıkları telefonlara ait HTS bilgileri (sinyal) hem de para bağlantıları tespit edildi. 600 kişinin cemaate bağlı veya yakın işyerlerinde çalıştığı saptandı.

DİKKAT ÇEKEN TELEFON TRAFİĞİ

Şüphelilerin kullandıkları telefonlara ait HTS kayıtlarında sınavdan önceki 7-8-9 Temmuz 2010 ile 10-11 Temmuz 2010 tarihleri arasında görüşme trafiklerinin yoğunlaştığı da belirlendi. Soruları dağıttığı ve aldığı iddia edilen şüphelilerin 7 Temmuz`da normalden 1.5 kat, 8 Temmuz`da 3 kat fazla sinyal verdiği kaydedildi.

3 YILDA 4 MİLYON TL

MASAK raporuna göre, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği`nde 850 lira maaşla çalıştığı belirlenen şüpheliler Berat K. ile Mehmet İ.`nin hesaplarında 3 yılda 4 milyon 330 bin lira para transferi yapıldığı tespit edildi. Soruların dağıtım merkezi olduğu iddia edilen dernekte ofisboy olan ve operasyon öncesi yurtdışına kaçan Berat K.`nin 3 yılda 180 bin lira havale yaptığı, hesabına 150 bin lira para transfer edildiği belirlendi. Dernek çalışanı Mehmet İ.`nin ise 3 yılda 2 milyon 500 bin lira hesaplara para gönderdiği, hesabına 1 milyon 500 bin lira geldiği ortaya çıktı.

Raporda, dernek üzerinden yurtiçi ve yurtdışında birçok vakıf ve düşünce kuruluşuna yüklü bağış yapıldığı belirtildi. Raporda Kanada ve ABD`de bulunan dostluk ve düşünce derneklerinin yer alması dikkat çekti. (Kaynak: Hürriyet)



Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Palandöken´de turizm zirvesi

Kafe 25´te düzenlenen toplantıda kış sezonu ve şehrin turizmi masaya yatırıldı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

5 sınav mercek altına alındı

FETÖ´cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.´nin itirafları sonrasında yüz binlerce kişiyi etkileyecek 5 sınav daha mercek altına alındı.

Başkan Orhan Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını anlattı:

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

Emeklilerin Ocak zamları netleşmeye başladı

13 milyon emeklinin Ocak zamları netleşmeye başladı. Zam oranı 3 Ocak´ta Türkiye İstatistik Kurumu´nun enflasyon verilerinin açıklamasıyla belli olacak.

35 İl´de FETÖ Operasyonu

İstanbul Emniyeti´nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 166 kişinin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Sınavsız Memur alımları başladı

KPSS´siz Memur alımları başladı.Bu kurumlara başvurmak için en az lise mezunu olmak yeterli.Alımlar ne zaman yapılacak ? tüm ayrıntılarıyla Anadoluhaber´de

HSYK´da yeni ihraçlar kimler ihraç edildi ?

15 Temmuz´dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Memurların beklediği haber maaşlar belli oldu

Yüzde 3 toplu sözleşme zammıyla maaşlar 79 ile 285 lira arasında artacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek ´Krediyle Emeklilik Protokolü´nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.

2.El Telefon alırken Dikkat !

İkinci El Telefon alacaklar Dikkat ! İkinci el telefonlarda FETÖ tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Bakan Albayrak´tan Çağrı merkezi müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak olan 9 çağrı merkezinin ekim ayından sonra iki ay içinde açılacağı müjdesini verdi.

  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı