G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

`KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI YÜZDE 15 DÜŞTÜ`

`KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI YÜZDE 15 DÜŞTÜ`

`KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI YÜZDE 15 DÜŞTÜ`

`KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI YÜZDE 15 DÜŞTÜ` 

Aras Elektrik A.Ş İl Müdürü Ziya Özpeker, kaçak elektrik kullanım oranında önemli bir azalma olduğunu belirterek, oranın yüzde 30`lardan yüzde 15`lere düştüğünü söyledi. Erzurum`a kaçak elektrik kullanımının yakışmadığını da söyleyen Özpeker, meclis üyelerinden bu konuda destek istedi.

 

Aras Elektrik A.Ş İl Müdürü Ziya Özpeker kaçak elektrik kullanım oranlarıyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Kaçak elektriği önlemek adına önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Özpeker, özellikle ilçe meclis üyelerinden kendilerine destek vermelerini istedi.  Son 5 yıl içerisinde kaçak elektrik kullanım oranının yüzde 30`lardan yüzde 15`lere kadar düştüğünü de belirten Özpeker, " Kaçak elektrik kullanım oranını azalttık, buna bağlı olarak ta tahsilatta önemli bir artış oldu" dedi. 
Erzurum`un bazı illerle kıyaslandığında kaçak elektrik kullanım miktarının daha az olduğunu da ifade eden Özpeker, kaçak elektrik kullanımının Erzurum`a yakışmadığını belirterek, il genel meclisi üyelerinin bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Son beş yıl içerisinde 150 milyon lira yatırım yaptıklarını dile getiren Özpeker, 1959`dan beri varolan şehir şebekesinin artık kullanılmayacak duruma geldiğini, yaptıkları çalışmayla şehir şebekesinin yüzde 80`inin yer altına alındığını söyledi.

VATANDAŞ İHBAR ETSİN

Vatandaşların kaçak elektrik ihbarlarını mutlaka yapması gerektiğinin de altını çizen Özpeker, " Her kaçak kullanım elektriğini kullanan, faturasını zamanında ödeyen vatandaşlarımızın cebinden çıkıyor. Buna kimse müsaade etmemeli. İhbarları 186`lu hattımızı arayarak veya bana ulaşarak yapabilirler. Bu mücadeleyi el birliğiyle yapmalıyız" dedi.
Personel durumu hakkında da bilgi veren Özpeker, 2008`de özelleştirilen şirketler arasında olduklarını ancak bir sendikanın açtığı dava sonrası verilen yürütmeyi durdurma kararının ardından kamu kurumu olarak hizmet vermeye devam ettiklerini açıkladı. 

100 BİN TL ONAYLANDI

İl Genel Meclisi`nin bugünkü toplantısında il genel meclisi üyelerine yapılan ödemeler bölümüne ek ödenek konulması görüşüldü. 2010 Mali yılı bütçe taslağında il genel meclisi üyelerine yapılan ödemeler bölümüne 750 bin lira uygun görüldüğünü belirten Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yunus Polat, ödenek miktarının yetmediğini söyledi. Polat, "29 Kasım 2010 tarihi itibariyle harcama toplamı 781 bin 181 TL. Yani mevcut ödenek üstü harcama 31 bin 181 TL olarak gerçekleşti. 
Ayrıca 31 Aralık 2010 tarihine kadar yapılacak çalışmalar kapsamında ise 71 bin 16 TL, toplamda ise 102 bin TL ödeneğe ihtiyaç olduğu kanaatine varılmıştır. Bu nedenle merkezi idare vergi gelirlerinden alınan paylardan tahsil edilen ödenekten 100 bin TL`nin il genel meclisine yapılan ödemeler bölümüne aktarılması komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür." dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı