G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İşaret Parmağı Uzun Olanlar Dikkat!

İşaret Parmağı Uzun Olanlar Dikkat!

İşaret Parmağı Uzun Olanlar Dikkat!

İnsan vücudunda birbiriyle ilgisiz gibi görünen bağlantılar, sağlığımızla ilgili ipuçları veriyor. Bunlardan biri, ses ve boy arasındaki ilişki.

Washington Üniversitesi'nde yapılan son araştırmalar, bir insanın sadece sesini duyarak boyu hakkında fikir sahibi olabileceğimizi ortaya koyuyor. Alt gırtlak titreşimi adı verilen ve alt solunum yollarından çıkan ses, boy uzadıkça azalıyor. Bu da, uzun boylu insanların alçak sesle konuşmasını açıklıyor.

Gözlerin arkasındaki küçük damarlar ise, beyin sağlığı hakkında ipucu veriyor. Psychological Science dergisinde çıkan bir araştırmaya göre, göz damarları daha geniş olan orta yaşlı insanlar, zeka testlerinde düşük puan aldı. Başka bir ilginç gerçek de, ciltteki kırışıklıklarla ilgili. Kalp hastalıkları riski ve cilt üzerinde ilişki üzerine bir grup insan üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, vücudunda en az kırışıklık bulunan kişilerin, daha düşük, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı riski taşıdığı tespit edildi.

İşaret parmağının boyu ise kanser riskini ölçmeye yarıyor. İngiliz Kanser Araştırmaları Merkezi'nde yapılan araştırmayla işaret parmağı daha uzun olanların, prostat kanserine yakalanma riskinin daha az olduğu belirlendi.

2012 yılında yapılan bir araştırma, diş sağlığı ve bunama arasındaki ilişkiyi ortaya koyuyor. Çiğneme kabiliyeti daha iyi olanların, bunama riskine daha az maruz kaldığı tespit edildi. Fakat bunama öncesi zekadaki gerilemenin diş bakımı ve çiğneme üzerinde de etkisi olabileceği belirtiliyor. Iowa Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma aort damarındaki sertliğin yakında parmaktan alınan nabızla ölçülebileceğini ortaya koydu. Bu damardaki sertleşme, kalp krizinden ölüm riski veya inme riskini artırabiliyor. Daha önce sadece kasık bölgesindeki damarlar incelenerek bu sertleşme gözlemlenebiliyordu.

Tayvan'da yapılan bir araştırma, uyku apnesi şikayeti olanlarda, apne sonrası 5 yıl içinde glokom denilen ve körlüğe yol açabilen bir hastalığa yakalanma riskinin iki kat fazla olduğunu gösteriyor. Uykuda rahat nefes alamama sonucu meydana gelen oksijen kaybı, göz sinirlerine hasar veriyor. Kandaki gaz seviyesini normalin üstünde artırıyor. Her iki durum da glokoma yol açıyor.

Vücuttaki başka bir bağlantı dudaktaki uçuk ve hafıza arasında. Columbia Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, uçuk ve alzheimer ve bunama arasında bir bağlantı var. Sekiz yıl boyunca 59 ve 79 yaşları arasındaki insanlar üzerinde yapılan araştırmada, Tip 1 ve Tip 2 herpes simpleks (uçuk) virüsüne maruz kalanların hafızasının daha da kötüleştiği tespit edildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false