G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

HİBELERDE ASLAN PAYI HAYVAN ALIMININ

HİBELERDE ASLAN PAYI HAYVAN ALIMININ

HİBELERDE ASLAN PAYI HAYVAN ALIMININ

HİBELERDE ASLAN PAYI HAYVAN ALIMININ

 

Et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak uygulanan hayvancılık hibe programının 2010 yılı Erzurum fotoğrafı netlik kazandı. Hibe destek almaya hak kazanan 16 milyon 926 bin 651 lira tutarındaki 8 proje için 4 milyon 405 bin 57 lira mali destek sağlandığı bildirildi. 
Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında bulunan illere yönelik olarak uygulanan hibe desteklerin 2010 yılı bilançosunu açıkladı.

 DAP kapsamındaki hayvancılık teşviklerinin, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinde en az 50 baş ve üzeri kapasiteye sahip projeli etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletme yatırımlarında, hayvan alımı ile süt sağım makinası ve soğutma tankı alımlarına yüzde 40, yarı açık ahır yapımına ise, yüzde 30 hibe desteği şeklinde verildiğini anımsatan Altun, Erzurum`da bu kapsamda 8 projenin desteklendiğini bildirdi. Toplam tutarı 16 milyon 926 bin 651 lira tutarındaki 8 proje için 4 milyon 405 bin 57 liralık hibe destek sağlandığını aktaran Altun, desteklemelerde aslan payının, hayvan alımlarına verildiğini ifade etti. 
Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, desteklenen 8 projenin açılımını da yaptı. Altun, söz konusu projelerde hayvan alımı için 2 milyon 934 bin, sağım sistemi için 453 bin 922, yeni inşaat yatırımları için de, 1 milyon 17 bin liralık hibe destek sağlandığını belirterek,  bu destekler sayesinde Erzurum`da kapsamlı hayvancılık işletmeleri kurulması noktasında önemli adımlar atıldığını söyledi.

TARIM İL MÜDÜRÜ ALTUN: 
NE KADAR ÇOK PROJE, O 
KADAR ÇOK HİBE DESTEK? 
Hibe destek imkanından yeni yıl içerisinde de azami ölçüde istifade edilmesi için her türlü imkanın seferber edildiğini vurgulayan Mustafa Altun, proje başvurularının başladığına işaret ederek, Erzurumlu işletmecilere çağrıda bulundu. Altun, "Hibe destek imkanları, yöremizdeki hayvancılık faaliyetleri açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle ne kadar çok proje hazırlayıp, sunulabilinirse, Erzurum`a verilecek destekler de o nispette artacaktır." diye konuştu. 
Yürürlükte olan uygulama kapsamında, gerçek veya tüzel kişilerce kurulacak işletmelerin, uygulanacak hibe desteğinden bir kez yararlandırılacaklarını ve yatırım tutarının desteklemeye esas üst sınırının, her yıl uygulama esasları tebliğinde belirleneceğini anlatan Mustafa Altun, "Yatırım tutarının üst sınırı aşan kısmı, ayni katkı olarak yatırımcı tarafından karşılanacak. Her bir proje sahibi sadece bir projesi için hibe desteğinden yararlanabilecek. Uygulanacak hibe desteğinden, projesi onaylanan ve projesinde belirtilen süre içinde yatırımı tamamlanan işletmeler yararlanacak. Yatırımın tamamlanamaması halinde, ek süre verilmesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı il müdürlükleri yetkili olacak." ifadelerini kullandı.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı