G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

HASTA SAHİPLERİ VE HASTALAR OKUSUN

HASTA SAHİPLERİ VE HASTALAR OKUSUN

HASTA SAHİPLERİ VE HASTALAR OKUSUN

İsminin açıklanmasını istemeyen ve hastane enfeksiyonu konusunda uzman olan bir bilim adamının hastane enfeksiyonuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamalar ihmalin boyutları ve sonuçları ile ilgili çarpıcı gerçekleri ortaya koydu.

Konusunda uzman bilim adamı; hastane enfeksiyonu konusunun İhmal edilmemesi gereken çok ciddi bir sorun olduğunu belirterek, bu enfeksiyonların, hastanın hastaneye yattıktan 48-72 saat sonra veya hasta taburcu olduktan sonra 10 gün içerisinde ortaya çıkan enfeksiyonlar olarak tanımlandığını ifade etti.

Bu enfeksiyonların bakterilere, mantarlara, parazitlere ve virüslere bağlı gelişebileceğini belirten konusunda uzman bilim adamı, hastane enfeksiyonlarının en sık ameliyat yerinin enfeksiyonu, zatürre, idrar yolu enfeksiyonu ve kan dolaşımı enfeksiyonu olarak ortaya çıkabildiğini ve vücudun her bölgesinde oluşabileceğini belirtti. 

Hastanın ateşinin çıkması, ameliyat yerinde akıntı, kanında normalde olmaması gereken bulguların tespit edilmesi, solunum fonksiyonlarında ve fiziki muayenede bazı değişikliklerin belirlenmesi gibi durumların hastane enfeksiyonunun göstergesi olduğunu dile getiren uzman, yoğun bakım üniteleri ve yenidoğan servislerinde yatan hastaların, hastane enfeksiyonları açısından en korunmasız grup olduğunu söylüyorlar.

Hasatane enfeksiyonu konusunda uzman bilim adamı, bağışıklık sistemlerinin çok zayıf olması nedeniyle özellikle, 65 yaşın üzerindekilerin, yeni doğanların, şeker, kalp hastalıkları, romatizmal hastalıkları bulunanların ve kanser hastalarıyla ağır ameliyat geçirenlerin, hastane enfeksiyonlarına daha sık maruz kaldığını vurguladı. 

Hastane enfeksiyonlarının, diğer enfeksiyonlara göre ölüm oranının ve tedavi maliyetinin daha yüksek olduğuna dikkati çeken , hastanede oluşan mikroorganizmaların diğer mikroplardan daha fazla direnç gösterdiğini, özellikle yoğun bakım ünitelerinde bu enfeksiyonun meydana geldiğinde ölüm oranının yüzde 70'leri bulabildiğini söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false