G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM DÜNYA KENTİ OLACAK

ERZURUM DÜNYA KENTİ OLACAK

ERZURUM DÜNYA KENTİ OLACAK

ERZURUM DÜNYA KENTİ OLACAK

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam geldiği Erzurum?da atlama kulelerinde düzenlenen havai fişek ve atlama gösterisini izledi. Erdoğan, ?Hedefimiz kış olimpiyatları? dedi.

 

 

27 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak olan 25`nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan tesislerin açılışı ve "3`ncü Büyükelçiler Toplantısı"na katılmak üzere dün akşam saatlerinde Erzurum`a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kiremitlik Tepe`de ki atlama kulelerinde düzenlenen gösteriye katıldı. Başbakanlığa ait Ata uçağıyla kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, atlama kulelerinde yapılan havai fişek ve kayakla atlama gösterisini izledi. Eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte gösteriyi izleyen Başbakan Erdoğan, kayakla atlama kulelerinde düzenlen test yarışları esnasında yere çakılarak yaralanan milli kayakçı Samet Karta ile de bir süre sohbet etti.

?HEDEF KIŞ OLİMPİYATLARI?

Gösteri atlayışı sonrası piste inen Başbakan Erdoğan sporcuları tek tek kutlayarak çeşitli hediyeler verdi. Atlama kulesi önünde toplanan vatandaşlara hitaben bir selamlama konuşması yapan Başbakan Erdoğan, "Erzurum`a son yılların en büyük yatırımını yaptık. Bu yatırımlar inşallah yakın zamanda kış olimpiyatlarını da getirecek. Artık Erzurum bir dünya kenti olma yolunda ilerliyor" dedi. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin kentte yaşanan kar sıkıntısıyla ilgili bir soruya da, "Meteorolojiye göre kar sorunu artık yok. Zaten burada suni kar sistemleri de var. Tüm tedbirler alınmış. Madem burada kar duası yapılmış sizde dua edin kar sıkıntısı olmasın" diye cevap verdi.

FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan sporcularla eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ve gazetecilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Programa Başbakan Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz,  Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bu arada Başbakan Erdoğan`ın gelişinden önce antrenman atlayışları gerçekleştirilen sporculardan biri atlayışı sırasında düştü. Metrelerce yerde sürüklenen Slovenyalı sporcu, kazayı yara almadan atlattı. Sporcunun yerden kalkmasıyla herkes derin bir nefes aldı.


PAPANDREU ERZURUM?DA

Bu arada Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, dün akşam saatlerinde uçakla Erzurum`a geldi. Başbakan Papandreu`yu taşıyan uçağın aprona girişinin ardından havalimanı çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemi alındı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından karşılanan Papandreu, VIP salonuna geçerek, burada bir süre dinlendi. Başbakan Papandreu ve beraberindekiler, daha sonra Başbakan Erdoğan ile buluşmak üzere karayolu ile Palandöken Kayak Merkezi`ne geçti. Papandreu, bugün Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan tesislerin açılış törenine ve 3?üncü Büyükelçiler Konferansı`na katılacak. Başbakan Erdoğan ve Papandreu ayrıca sabah otelde ikili görüşmede bulunacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 14.4 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.4 ° / 1.6 ° Güneşli