 
        EMEKLİYE BAYRAM MÜJDESİ
Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik emekli ve özürlü aylıklarının bayram öncesi ödeneceğini duyurdu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tüm emeklilerin, 65  yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz, kimsesiz ve özürlülerin aylıklarının  Ramazan Bayramı öncesinde ödeneceğini bildirdi. İşsizlik sigortası  ödemeleri de bayramdan önce yapılacak.
Bakan Çelik, yaptığı  açıklamada, tüm emeklilerin, Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık alanların  ve işsizlik ödeneğinden yararlananların bayramı daha rahat geçirmeleri  ve gerekli hazırlıkları yapabilmeleri için ilgili kurumların  çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.
İşçi emeklilerinin  aylıklarını normal ödeme günü olan ve bayram öncesine gelen 17-26  Ağustosta alacaklarını ifade eden Çelik, Bağ-Kur emeklilerinden 25 ve 26  Ağustosta aylık alanlara aynı günlerde, 27 Ağustosta aylık alanlara 26  Ağustosta, 28 Ağustosta aylık alanlara ise arife günü olan 29 Ağustosta  ödeme yapılacağını belirtti.
Emekli Sandığı emeklilerinin  normal aylık ödeme tarihlerinin (1-5 Eylül) bayrama ve bayram sonrasına  geldiğine dikkati çeken Çelik, bu nedenle 1-5 Eylül 2011`de ödenmesi  gereken aylıkların Ramazan Bayramı öncesine alındığı söyledi.
Çelik, buna göre, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu kapsamında emekli,  dul ve yetim aylığı alanlardan, aylık ödeme günü 1 Eylül 2011 olanlara  aylıklarının 23 Ağustos Salı, aylık ödeme günü 2-3 Eylül 2011 olanlara  aylıklarının 24 Ağustos Çarşamba, aylık ödeme günü 4 Eylül 2011 olanlara  aylıklarının 25 Ağustos Perşembe, aylık ödeme günü 5 Eylül 2011  olanlara aylıklarının 26 Ağustos Cuma günü ödeneceğini bildirdi.
Bunun yanında, 2022 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan 65 yaşını  doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizler ile özürlülerin aylıklarının 25  ve 26 Ağustos tarihlerinde ödeneceğini belirten Çelik, aylık  ödemelerinin, doğum tarihinin son rakamı 0-1-2-3-4 olan vatandaşlara 25  Ağustos Perşembe, doğum tarihinin son rakamı 5-6-7-8-9 olan vatandaşlara  26 Ağustos Cuma günü yapılacağını kaydetti.
Faruk Çelik,  Ramazan Bayramı nedeniyle işsizlik sigortası, kısa çalışma, iş kaybı  tazminatı ve Ücret Garanti Fonu ödemelerinin de 26 Ağustos 2011 Cuma  günü yapılacağını ifade etti.
Aylıkların erken ödenmesiyle  emekli, dul ve yetimler ile 65 yaş aylığı alan vatandaşların Ramazan  ayının ardından gelen bayramı daha rahat geçirmelerini amaçladıklarını  vurgulayarak, ``Emeklilerimizin, yaşlılarımızın, işsizlerimizin bayram  hazırlıklarını ve bayram kutlamalarını daha iyi yapabilmeleri için böyle  bir karar aldık. Böylece büyüklerimiz, vatandaşlarımız çocuklarıyla,  torunlarıyla mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini amaçlıyoruz. Bu  vesileyle de tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını şimdiden  kutluyorum`` dedi.