G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Emeklilerin bankası değişti! İşte yeni banka

Emeklilerin bankası değişti! İşte yeni banka

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarının Ziraat Bankası yerine Denizbank´tan ödenmesine karar verdi.

İmzalanan protokol ile Temmuz ayından itibaren emekli olanlar maaşlarını Denizbank´tan alacak.
 
Protokole göre, Denizbank İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi büyükşehirlerde bazı şubelerinden kalabalığı engellemek amacıyla emeklilere hizmet vermeyecek. Ülke genelinde şubesi az olan Denizbank PTT ile anlaşma imzalayacak ve şubesinin bulunmadığı yerlerde, emekliler maaşlarını PTT´den alacak. Banka PTT´ye belli bir komisyon ödeyecek.
 
EMEKLİ MAAŞLARI DENİZBANK´TA
 
SGK´nın Denizbank ile Temmuz ayının başında bir protokol imzaladı. Protokole göre, yeni emekli olacak herkes bundan böyle maaşlarını Denizbank´tan alacak. Daha önce emekli olanlar ise kendi bankalarında kalmaya devam edecek. Protokolde yer alan bir maddeye göre Denizbank, şubesinin bulunmadığı ilçe ya da köylerde PTT ile anlaşacak ve kuruma belli bir komisyon ödeyecek. Emekliler de maaşlarını PTT´den alacak.
 
BAZI ŞUBELER EMEKLİYE KAPALI
 
Protokole göre SGK, vatandaşa ödediği tıbbi malzeme bedellerini de Denizbank üzerinden yapacak. Denizbank İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi büyükşehirlerde bazı şubelerinden, kalabalığı engellemek amacıyla emeklilere hizmet vermeyecek. Bu şubelerden maaşlarını almaları gereken emekliler PTT´ye yönlendirilecek.
 
EMEKLİYE PROMOSYON PARASI 
 
Banka maaş almaya başlayacak emeklilere 300 lira promosyon parası verecek. Ancak bunu kabul eden emekliler üç yıl boyunca bankasını değiştiremeyecek. Diğer bankalarla yapılan protokollerdeki ?Üç ay önce haber vermek kaydıyla kurum (SGK) sözleşmeyi fesh edebilir? maddesi ise bu protokolde bulunmuyor. Protokolü doğrulayan bir SGK yetkilisi, banka değişikliine neden ihtiyaç duyulduğu sorusunu ise yanıtsız bıraktı.Haber53


Yıldırım;Terörle mücadelede geri adım yok

Başbakan Binali Yıldırım, "Terörle mücadelemizde kararlılığımız aynen devam ediyor.

2017´de Tatiller hangi güne denk gelecek ?

2016 yılında uzun bayram tatilleri ile rahat bir yaz dönemi geçiren vatandaşı, 2017 yılında daha fazla mesai saati bekliyor.

Bu Haber SGK Borcu olanları ilgilendiriyor

Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren af yasası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin önemli maddeler içeriyor.

FETÖ elebaşı Gülen: Pişman değilim .

15 Temmuz darbe girişiminin mimarı, terör örgütü FETÖ´nün elebaşı Fetullah Gülen, örgütün faaliyetleri için, "Bu bağımsız olmanın bedeli olarak tanımlanabilir. Ben pişman değilim" dedi.

İş kurmak isteyen gençlere müjde

Hükümet Gençleri iş sahibi yapmak için kolları sıvadı.

Korgeneral Zekai Aksakallı aşiret liderleri ile görüştü

15 Temmuz´un kaderini değiştiren Dadaş komutan Zekai Aksakallı, Cerablus´ta ÖSO komutanları ve aşiret liderleriyle bir araya geldi

TSK´dan Cerablus açıklaması

Suriye´nin Cerablus şehrine yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili TSK´dan açıklama geldi.

Türkiye Cerablus´a girdi

Terör örgütü DAEŞ´in Suriye topraklarından Türkiye ile doğrudan temas kurduğu son nokta olan Cerablus´a gece saatlerinde bordo bereli özel kuvvetler girdi, harekatı Zekai Aksakallı yönetiyor.

Bakan Ala´dan İstihbarat açıklaması

Bakan Ala Hükümet olarak İstihbarat teşkilatlarının yeniden yapılanması konusunda bir çalışma yürütüyoruz dedi.

Teröristbaşı Gülen´in doğduğu ev umumi tuvalet yapılacak

FETÖ terör örgütünün başı Fetullah Gülen´in Erzurum´daki doğduğu evin umumi tuvalet yapılacağı öğrenildi.

Meclis´te büyük tasfiye! Açığa alındılar

Meclis´te FETÖ operasyonu devam ediyor. Genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları olmak üzere 30 yönetici açığa alındı.

RTÜK´ten flaş karar

RTÜK, darbe girişiminde bulunan FETÖ ile ilişkili olan radyo ve televizyon kuruluşlarını kapattı.

  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false