G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Büyükşehir´den Kardeşlik Sofrası

Büyükşehir´den Kardeşlik Sofrası

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle ilçelerde düzenlediği birlik ve beraberlik temalı Kardeşlik Sofrası´nı Hınıs´ta açtı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle ilçelerde düzenlediği birlik ve beraberlik temalı Kardeşlik Sofrası´nı Hınıs´ta açtı. İftar yemeğine Hınıs Kaymakamı Bülent Ay, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ağır, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, AK Parti Hınıs İlçe Başkanı Mehmet Sönmez ve teşkilat yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Hınıs İlçe Başkanı Sönmez, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi´nin Hınıs´ta gerçekleştirdiği Kardeşlik Sofrası iftar programından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Sönmez, ilçe sakinlerini ve protokol üyelerini, birlik ve beraberlik temalı toplumsal kaynaşmanın doruğa çıktığı kardeşlik sofrasında bir araya getirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´e teşekkür etti. Sönmez, şöyle dedi: ?Ramazan kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, güzelliklerin bir arada yaşandığı mübarek bir aydır. Bugün bu iftar programında da Ramazanın güzelliklerini birlik içerisinde yaşıyoruz. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen´e bu güzel iftar programından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.? 
?MUHAKKAK Kİ MÜMİNLER KARDEŞTİR?
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ağır da konuşmasında, ?Bugün Hınıs´ta olmam benim için ayrı bit mutluluk kaynağı. Çünkü Hınıs benim için baba ocağı. 15 yılı aşkın bir süre ben burada görev yaptım. Hepinizle ayrı samimiyetimiz, arkadaşlığımız, dostluğumuz var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey, hepinizin Ramazan-ı Şerif ayını tebrik ediyor, hepinize selamları var? dedi. Ramazan ayının kardeşliğin, samimiyetin, yardımlaşmanın ve ihlasın zirve yaptığı bir ay olduğuna vurgu yapan Ağır, şunları söyledi: ?Ramazan-ı Şerif, Kuran´da methedilmiş mübarek bir ay. Kardeşliğimizin daha da pekiştiği, gönüllerimizin coştuğu bu mübarek Ramazan ayında bir araya gelmemiz ayrı bir anlam ifade ediyor. Allah Teâlâ´nın, ?Muhakkak ki Müminler kardeştir´ ayeti kerimesinde buyurduğu üzere ümit ediyoruz ki bu günler ülkemizin, milletimizin, devletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin zirve yapmasına vesile olur.? Hınıs Kaymakamı Bülent Ay da, iftar programına katılanlara teşekkür ederek, ?Bizleri bu çatı altında birleştirme nezaketinde bulunan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere Büyükşehir çalışanlarına da ayrıca teşekkür ediyorum? diye konuştu. Kaymakam Bülent Ay, konuşmasına şöyle devam etti; ?Ramazan-ı Şerif ayındayız. Huzurlu bir atmosferde Ramazan ayının güzelliklerini yaşıyoruz. İlçemizde de Ramazan Çadırı kuruyoruz. Büyük bir çadırda inşallah Ramazan ayının sonuna kadar yüzlerce vatandaşımıza iftar yemeği vereceğiz. Ramazan-ı Şerifin güzelliklerini hep birlikte kardeşçe yaşayacağız.?
DR. KOÇAK, RAMAZAN AYININ EHEMMİYETİNİ ANLATTI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin, teravih namazı sonrası Yakutiye Medresesi´nde düzenlediği ?Ramazan İkliminde Müzakereler´ adlı programın konuğu İlahiyatçı Dr. Zeki Koçak oldu. Dr. Koçak ?Ramazanın Mahiyeti ve Amellerimiz? adlı sohbette mübarek ayın ehemmiyetini anlattı. Koçak, ?Öncelikle, bu Yakutiye Medresesi´ni aslına uygun bir hale dönüştürdüğünden ve Ramazan İkliminde Müzakereler programlarını düzenlediğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen´e teşekkür ediyorum. Bu müessesede esas itibariyle olması gerekenler bu şekilde ilim irfan faaliyetleri, sosyal faaliyetlerdir. İnşallah Rabbim devamını da nasip eyler? dedi. Ramazan´la ilgili olması hasebiyle oruç, Kur´an-ı Kerim ve teravih namazından bahseden Koçak, şöyle konuştu: ?Allat Teâlâ, semavatı ve yeri yaratmış ve kendisine harem olarak Mekkey-i Mükerreme´yi seçmiş. Ayları yaratmış Ramazan-ı Şerifi seçmiş. Günleri yaratmış Cuma gününü seçmiş. Mahlûkatı yaratmış insanı seçmiş. İnsanlar arasında bizi de iman ile müşerref kılmış ve bizi de O seçmiş. Baktığımızda görüyoruz ki, bu kâinatın sahibi Allah, dilediği gibi tasavvufta bulunuyor. İstediğine taltif ediyor, istediğini seçiyor, istediğine ayrı bir özellik bahşediyor.? Oruçlunun duasının Allah indinde çok makbul olduğuna da dikkat çeken Koçak, konuşmasına şöyle devam etti: ?Kura´an-ı Kerim´de oruçla ilgili üç ayeti kerime, akabinde dua ile ilgili bir ayeti kerime daha sonra tekrar oruçla ilgili bir ayeti kerime geliyor. Mevlana´nın oruçla ilgili çok güzel bir tespiti var; ?Oruç tutunca insan iç âlemini boşaltır. O zaman ney gibi onun sesi, onun duası Allah indinde çok makbuldür. Nasıl ki, neyin nağmeleri kulun hoşuna gider, Allah´ta oruçlu kulun duasını sever.´ Ramazan ayının en güzel taraflarından bir tanesi de bu yönüdür?



Aziziye Belediyesi Çocukların yüzünü güldürüyor

Aziziye Belediyesi, çocukların daha iyi şartlarda oyun oynamaları için merkezdeki çocuk oyun gruplarından köylere de kuruyor.

Başkan Orhan´ın Babası hakkın rahmetine kavuştu

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan´ın babası Ahmet Orhan (68) hayatını kaybetti

Büyükşehir yatırımlarıyla ilçeleri abad ediyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ilçelere yaptığı yatırım ve hizmetlerle yerleşim yerlerini adeta abad ediyor.

Başkan Orhan´dan Esnaf ziyareti

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Emekli dul ve yetim 3 aylık birden alabilir

Kendi çalışmasından dolayı SSK´dan emekli aylığı alırken, SSK´lı kocasının ölümünden sonra dul aylığı bağlanan kadın, Emekli Sandığı´ndan emekli olmuş babasının vefatı üzerine yetim aylığı da alabilir.

Çalışan Anne ve Baba´ya müjdeli haber

Çocuğu ilkokul 1. sınıfa başlayıncaya kadar yarım gün çalışma hakkının uygulama esasları belirleniyor. Eşi çalışmayan işçi ve memur yarım gün çalışma hakkından yararlanamayacak.

Kredi kartı ve krediyle kurban almak caiz mi?

Kurbanı veresiye veya kredi kartıyla almak caiz midir? İşte tüm merak edilenlerin cevabı haberimizde

Büyükşehir´den sel ve taşkınlara karşı önlem

Büyükşehir Belediyesi sel ve taşkınlara yönelik önlemlerini artırıyor.

Naci Ergen´in Annesi vefat etti

Kanal 25 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Naci Ergen´in annesi Gülzade Ergen (71) vefat etti.

Bayram namazı kaç rekat, nasıl kılınır?

Bayram namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Senede sadece iki kez kılındığı için zaman zaman vatandaşlar bu özel namazın nasıl kılındığını unutabiliyorlar. Her ne kadar namazdan önce imam hatırlatsa da vatandaşların yine de nasıl kılındığını merak ediyor. B

Başkan Orhan´dan Bayram mesajı

Başkan Orhan Mübarek Ramazan Bayramına bizleri ulaştıran Yüce Allah´a hamd-ü senalar olsun. Cenab-ı Allah bu büyük nimetinin sorumluluğunu taşıyabilmeyi bizlere nasip etsin.? dedi.

Bayram tatili kaç gün olacak ?

Ramazan bayramı yaklaşıyor. On bir ayın sultanı ramazanın sonuna doğru geliyoruz. Şimdi ise merak edilen sorular arasında Ramazan bayramı ne zaman? var. İşte konu ile ilgili detaylı açıklamalar..

Hayırlı işlerde acele ediniz, fitneye sebep olmayın!

Hayırlı işlerde acele ediniz, fitneye sebep olmayın!

Büyükşehir´den Kardeşlik Sofrası

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle ilçelerde düzenlediği birlik ve beraberlik temalı Kardeşlik Sofrası´nı Hınıs´ta açtı.

  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli