G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı´nda, Büyükşehir Belediyesi´nin son üç ayda yaptığı çalışmaları anlattı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi´nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı´na Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe ile diğer yetkililer ve teşkilat mensupları katıldı. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, ?14 yıldır büyük ve güçlü Türkiye´nin inşa ve ihyası için çalışan AK Partimiz, ülkemizde milli iradenin güven ve istikrarını temsil ederek, aziz milletimize canla başla hizmet etmektedir? dedi. Sekmen, Şeyh Edebali´nin ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın´ düsturunu şiar edindiğini ifade ederek, ?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur. Bütün bu yükselen değerlere sahip olan Türkiye´nin gözbebeği Erzurum´da, sizlerin destek ve duasıyla el ele vererek yaptığımız değişim ve dönüşümle kalkınmada Doğu Anadolu Bölgesi´nde parmakla gösterilen örnek bir kurum hüviyetine bürünmeye gayret ediyoruz. Eğitim, kentsel dönüşüm, tarım ve hayvancılık, alt ve üstyapı, ulaşım, çevre ve daha birçok alanda kent merkezi, ilçeler ve kırsalda değişimi şehrimizin bütün bölgelerine yayma gayretindeyiz? diye konuştu.

?ERZURUM İLÇELERİ İLE BİRLİKTE BÜYÜYOR?

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum´un ilçeleriyle birlikte büyüdüğünü belirtti. Sekmen, şunları kaydetti: ?Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak ilimiz genelinde toplam 400 noktada çalışıyoruz. Kent merkezi ve ilçelerimizde 3 ayda bakınız neler yaptık. Kısaca şöyle ifade edeyim. Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçelerimizde 26 kilometre stabilize yol, 2 kilometre yol onarımı, 10 kilometre birinci kat asfalt, 17 kilometre ikinci kat sathi kaplama, 25 kilometre bitümlü sıcak karışımlı asfalt, 2 kilometre de menfez yol yapıldı. İlçelerimizde 25 istinat duvarı, 4 sulama tesisi ve bir adet de gölet yaptık. Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçelerimize sadece 3 ayda 110 bin ton asfalt döküldü. Yine bu üç merkez ilçemize 4 bin metre andezit bordür, 7500 metrekare andezit kaplama, 2500 metre beton bordür ve 2 bin metrekare de karo çalışması yapıldı. Merkezdeki üç ilçemizde 15 bin ağaç ve 1 milyon çiçek toprakla buluşturuldu. Merkezde zabıta binamızın yapımı tamamlanmak üzere? Telsizler Kavşağı´nda park yapımı için yer teslimi yapıldı. Projemizin yapımına başlayacağız.?

BÜYÜKŞEHİR´DEN İLÇELERE 7/24 HİZMET

Sekmen, Büyükşehir Belediyesi´nin 7/24 ilçelere hizmet götürdüğünü bildirdi. Sekmen, ilçelerde yapılan hizmetleri şöyle anlattı: ?Aşkale´de 4 kilometre içme suyu hattı, 3 kilometre de kanalizasyon hattı yapıldı. İlçemizde 2 gölet ve 1 sulama tesisi ile tarım ve hayvancılığa katkıda bulunduk. Aşkale´ye 28 kilometre bitümlü sıcak karışım asfalt döküldü. Yine bu ilçemize 7 kilometre daha asfalt dökülecek. 56 kilometre sathi kaplama yapılan bu ilçede 11 mahallenin köy grup yoluna 6,5 kilometre asfalt döküldü. Önümüzdeki aylarda söz konusu yere 32 kilometrelik asfalt daha dökeceğiz. Aşkale´de 43 kilometre yolda bakım ve onarım çalışması yapıldı. İlçemizde 47 kilometrelik stabilize yol gerçekleştirildi. Aşkale ilçe merkezine 3 ayda 10 bin ton asfalt döktük. 5 bin metrekare tretuvar yapılan ilçede iki buçuk kilometre yağmur suyu hattı yaptık. Çat ilçemizde 4 kilometre içme suyu hattı yapıldı. Çat´ta 2 gölet ve 2 de sulama tesisi yapıldı. Bu ilçeye önümüzdeki aylarda 1 sulama tesisi daha yapacağız. Bu ilçemizde 4 kilometre bitümlü sıcak asfalt, 20 kilometrelik sathi kaplama yapıldı. 19 kilometrelik yolun bakım ve onarımdan geçirildiği ilçe kırsalında 5 kilometre stabilize yol yapıldı. Çat´a ayrıca 9 bin metrekare de tretuvar yapıldı. 15 gün içinde asfalt çalışması tamamlanmış olacak.?

HINIS´IN 100 YILLIK SORUNUNU ÇÖZDÜK

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurumun 400 noktada aynı anda ve eş zamanlı çalıştığını vurguladı. İlçeleri anlatırken Hınıs´a yapılanları da aktaran Başkan Sekmen, şu değerlendirmede bulundu: ?Bakınız Hınıs´ın tabiri yerindeyse 100 yıllık su sorununu çözdük. Hınıs´taki Gâvur Arkı Arazi Sulama Suyu Kanalı bitmek üzere? Bu proje ilçemizin geleceği için çok önemlidir. Bununla birlikte Hınıs´a 3.2 kilometrelik içme suyu ve 6.5 kilometrelik de kanalizasyon hattı yapıldı. İlçemizde 11 kilometrelik yol bakım ve onarımdan geçirildi. 5 kilometre stabilize yol çalışmasının gerçekleştirildiği ilçede 19.3 kilometre birinci kat asfalt, 3 kilometre de sathi kaplama yapıldı. İlçemize 26 kilometre daha sathi kaplama yapılacak. Hınıs´ta 8 menfez yapıldı. İlçemizde sulama suyu çalışması sürüyor. Hınıs´a iki gölet yapıldı. Yine buradaki cami ve Kur´an Kursları´na bakım ve onarım yaptık. İlçemize cami ve taziye evi yapıldı. Hınıs´a 10 bin 500 ton asfalt döktük. 7 bin metrekare tretuvar yapılan ilçemizin merkezinde bulunan 2 kilometre uzunluğundaki caddemizde de altyapı çalışması yaptık. Kalan asfalt tamamlanacak. Merkezdeki park elden geçiriliyor. Horasan´da 8 kilometre içme suyu ve 3.2 kilometre de kanal hattı yapıldı. 12 kilometre stabilize yol, 19 kilometre yol onarımı, 24 kilometre birinci kat asfalt, 24 kilometre de sathi kaplama gerçekleştirildi. İlçemizde 17 adet menfez, 4 istinat duvarı, 1 sulama tesisi ve 3 gölet yapıldı. Orta refüj ve ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. İlçemizde asfalt çalışması bitmek üzere??

?MERKEZDE OLANLARI İLÇELERİMİZE DE YAPIYORUZ?

Sekmen, merkezde yapılan yatırımların ilçelerde de hayata geçirildiğini anımsattı. Sekmen, şöyle dedi: ?İspir´de 30 kilometre içme suyu hattı, 14 kilometre de kanal hattı yapıldı. İlçede 23 kilometre stabilize yol ile 10 kilometrelik yolun bakım ve onarımı gerçekleştirildi. 20 kilometre birinci kat asfalt, 10 kilometre sathi kaplama yapıldı. İlçede 28 kilometrelik bitümlü sıcak karışım asfalt dökümü devam ediyor. İlçede 5 menfez ile 3 istinat duvarı ve sulama suyu tesisi tamamlandı. Bununla birlikte ilçemize 3 de gölet yaptık. İspir ilçemizin girişi ağaçlandırıldı. Karaçoban´a 2 kilometre içme suyu hattı, 7 kilometre de kanal hattı yapıldı. 4 kilometre stabilize yol, 6 kilometre de yol onarımı gerçekleştirildi. İlçemize 5 kilometre birinci kat asfalt, 5 kilometre sathi kaplama yapıldı. Karaçoban´a 3 gölet yaptık. İlçeye 11 bin metrekare kilit taş döşendi. 1223 metre istinat duvarı, 3 bin 420 metre bordür yapılırken, ilçemize 5 bin 350 ton asfalt döküldü. Karayazı´ya 26.5 kilometre içme suyu, 9.5 kilometre kanal hattı gerçekleştirildi. 36 kilometre stabilize yol yapıldı. İlçemize 1 gölet, 1 sulama tesisi yapıldı. Köprüköy´e 5 kilometre içme suyu hattı, 8.5 kilometre de kanal hattı yapıldı. 6 kilometre stabilize yol tamamlandı. İlçede 10 kilometre daha stabilize yol yapacağız. Köprüköy´de 21 kilometrelik yolun bakım ve onarımı yapıldı. İlçede 12 kilometrelik yolun bakımı devam edecek. Köprüköy´e 9 kilometre bitümlü sıcak asfalt döküldü. İlçemizde 2 sulama suyu tesisi yapıldı.?

?İLÇELERİMİZ BİRER TURİZM VE CAZİBE MERKEZİ OLACAK?

Başkan Mehmet Sekmen, ilçelere yapılan yatırımlarla yerleşim yerlerinin birer turizm ve cazibe merkezine dönüştüğünü belirtti. Sekmen, şu görüşlere yer verdi: ?Narman´a 45 kilometrelik içme suyu hattı, 14.5 kilometre de kanal hattı yapıldı. İlçemize 27 kilometrelik stabilize yol yapılırken 25 kilometrelik yolun da bakım ve onarımı gerçekleştirildi. İlçemizde 28 kilometre sathi kaplama, 10 kilometre bitümlü sıcak karışımlı asfalt döküldü. 9 menfez, 2 sulama tesisi ve 3 gölet yapıldı. İlçemizdeki prestij cadde yapımı da tamamlandı. İlçe merkezinde asfalt serimi tamamlandı. Yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması devam ediyor. Oltu´da 18.5 kilometre içme suyu hattı, 13.5 kilometre de kanal hattı yapıldı. İlçeye 18 kilometre stabilize yol yapıldı. 13 kilometrelik yol bakım ve onarımı yapılırken, 14.5 kilometrelik yola birinci kat asfalt döküldü. İlçeye 5 sulama tesisi, 2 gölet yapıldı. İlçemizde ağaçlandırma çalışması devam ediyor. Bilgi Evi projemizin inşaatı bitmek üzere? İlçede sokak sağlıklaştırma devam ediyor. Olur´da 27 kilometre içme suyu, 15 kilometre de kanal hattı yapıldı. İlçemize 20 kilometre stabilize yol, 50 kilometre yol onarımı, 9 kilometre birinci kat asfalt, 15 kilometre sathi kaplama yapıldı. İlçemizde 5 sulama suyu tesisi yapıldı. Pasinler´de 16.5 kilometre içme suyu, 4.5 kilometre de kanal hattı yapıldı. İlçede 8 kilometre stabilize yol yapılırken, 12 kilometrelik yolun bakım ve onarımı gerçekleştirildi. İlçede 11 kilometre birinci kat asfalt, 25 kilometre bitümlü sıcak karışım asfalt yapıldı. İlçeye 3 sulama suyu tesisi yapıldı. Pasinler´de 10 bin metre karelik kilit taşı döşemesi gerçekleştirildi.?

?İLÇELERİMİZE DE PRESTİJ CADDESİ YAPIYORUZ?

Başkan Sekmen, Erzurum kent merkezine yapılan prestij caddelerin ilçelere de yapıldığını hatırlattı. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: ?Pazaryolu´ndaki prestij caddemiz tamamlandı. İlçede 41 kilometre içme suyu, 14 kilometre de kanal hattı yapıldı. İlçeye 4 sulama suyu tesisi ve 2 istinat duvarı yapıldı. 2 kilometrelik yol bakım ve onarımdan geçirildi. 14 kilometre birinci kat asfalt serimi yapılırken 4 kilometrelik yola da sathi kaplama yapıldı. Şenkaya´da 16.5 kilometre içme suyu, 4 kilometre kanal hattı yapıldı. 18 kilometre stabilize yol, 43 kilometre yol onarımı yapıldı. 29 kilometrelik yol birinci kat asfaltla kaplandı. İlçeye 2 sulama suyu tesisi ve 3 gölet yapıldı. Şenkaya ilçemizdeki park projemizin yapımına başlandı. Tekman´da 50 kilometrelik içme suyu hattı yapıldı. 14 kilometre stabilize yol, 23 kilometre de yol onarımı yapıldı. İlçeye 29 kilometre birinci kat asfalt döküldü. İlçede 10 menfez duvarı inşa edildi. İlçeye 1 sulama tesisi ve 2 gölet yapıldı. Tortum´da 41 kilometrelik içme suyu, 6 kilometre de kanal hattı yapıldı. 22 kilometre stabilize yol yapılırken 21 kilometrelik yolun da bakım ve onarımı gerçekleştirildi. 13 kilometre birinci kart asfalt, 29 kilometre de sathi kaplama yapıldı. İlçede 14 menfez duvarı, 12 istinat duvarı ve 2 gölet yapıldı. İlçede 15 bin metrekare kilit taşı döşendi. Uzundere´de 5.5 kilometre içme suyu, 2.5 kilometre kanal hattı yapıldı. 5 kilometrelik yolun bakım ve onarımı gerçekleştirildi. 3 kilometrelik yolun sathi kaplaması yapılırken 11 kilometrelik yol bitümlü sıcak karışım asfaltla kaplandı. İlçeye 1 sulama suyu tesisi yapılırken, 10 bin metrekarelik alana da kilit taşı döşendi.?



Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Palandöken´de turizm zirvesi

Kafe 25´te düzenlenen toplantıda kış sezonu ve şehrin turizmi masaya yatırıldı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

5 sınav mercek altına alındı

FETÖ´cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.´nin itirafları sonrasında yüz binlerce kişiyi etkileyecek 5 sınav daha mercek altına alındı.

Başkan Orhan Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını anlattı:

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

Emeklilerin Ocak zamları netleşmeye başladı

13 milyon emeklinin Ocak zamları netleşmeye başladı. Zam oranı 3 Ocak´ta Türkiye İstatistik Kurumu´nun enflasyon verilerinin açıklamasıyla belli olacak.

35 İl´de FETÖ Operasyonu

İstanbul Emniyeti´nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 166 kişinin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Sınavsız Memur alımları başladı

KPSS´siz Memur alımları başladı.Bu kurumlara başvurmak için en az lise mezunu olmak yeterli.Alımlar ne zaman yapılacak ? tüm ayrıntılarıyla Anadoluhaber´de

HSYK´da yeni ihraçlar kimler ihraç edildi ?

15 Temmuz´dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Memurların beklediği haber maaşlar belli oldu

Yüzde 3 toplu sözleşme zammıyla maaşlar 79 ile 285 lira arasında artacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek ´Krediyle Emeklilik Protokolü´nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.

2.El Telefon alırken Dikkat !

İkinci El Telefon alacaklar Dikkat ! İkinci el telefonlarda FETÖ tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Bakan Albayrak´tan Çağrı merkezi müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak olan 9 çağrı merkezinin ekim ayından sonra iki ay içinde açılacağı müjdesini verdi.

  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı