G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU TARIM FUARININ AÇILIŞINDA KONUŞTU

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU TARIM FUARININ AÇILIŞINDA KONUŞTU

Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum´da Artık Yükte Ağır Pahada Ağır Ürünler Üretmenin Zamanı Gelmiştir

 

Fuarların insanlara üç faklı alanda ufuk açtığını belirten AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum´da artık yükte ağır pahada ağır ürünler üretmesinin zamanının geldiğini bildirdi.

Tarımda mekanizasyon sıkıntısı sebebiyle yükte ağır pahada hafif üretim yapıldığına dikkat çeken AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, düzenlenen fuarların bu sıkıntıların giderilmesi yeni pazarların bulunması ve yeni tekniklerin tanınmasına vesile olacağını söyledi.

Fuarların insanlara 3 farklı alanda ufuk açtığını belirten Taşkesenlioğlu, konuşmasında şunları ifade etti:

?İlk olarak tanınmayı sağlıyor; siz kimsiniz, neredesiniz ne yapıyorsunuz? Ürünü tanıtıyorsunuz. Ne üretiyorsunuz, şartlarınız neler? Ama daha önemli biz pazarı tanıyoruz. Kim ne yapmış, ne üretmiş, nerelerde ne yapılmış ve biz neredeyiz kıyaslamasını yapar hale geliyoruz. Rekabet edebilirliğimizin standardını yükseltmeye gayret ediyoruz. Bu fuarda tarım hayvancılık alanında rekabet edilebilirliğe pozitif katkı sağlayacaktır.?

Terör olayları sebebiyle Doğu´da Van, Bitlis, Bingöl dahil olmak üzere yaylaların kullanılamadığını anlatan Taşkesenlioğlu, ?Geçen yıl bütün yayla ve meralar tarımsal alanlar kullanıma hazır oldu. Bölgeyi kasıp kavuran terörle mücadele ederken, tarım hayvancılığı geliştirmek adına milyarlarca Türk lirasını tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize vermeye gayret ettik? dedi.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli