G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YİNE MALTEPE ERZURUMLULAR VAKFI, YİNE HEDEF ERZURUM

YİNE MALTEPE ERZURUMLULAR VAKFI, YİNE HEDEF ERZURUM

Erzurum adına önemli faaliyetler gerçekleştirerek adından sıkça söz ettiren Maltepe´deki Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı şimdide Erzurum´un ekonomik açıdan kalkınması için yatırım hamlesi başlatıyor.

 

 

 

 

Vakıf Başkanı Suha Dengizek´in İstanbul´daki çalışmalar hakkında ısrarla üzerinde durduğu cami projesinin yanı sıra, Erzurum´u ekonomik açıdan kalkındırmak amacıyla yeni bir projeye start verildi.

Erzurum bölgesine hangi yatırımların yapılabileceği, hangi oranlarda hibe teşviklerin verilebildiği, neleri kapsadığı, nasıl gerçekleştirileceği konusunda girişimcileri bilgilendirmek ve yardımcı olmak adına vakıfta bünyesinde özel bir birim komisyon kuruldu. Komisyonun adı, Erzurum Bölge Yatırım Proje Girişim Komisyonu

Bu komisyon Vakfın Yönetim Kurulu Üyeleri Gençlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Dündar ÖzbaylarBaşkanlığında Sosyal Güvenlik Uzmanı Kasım Karakaş, Gazeteci Kenan Gülerci ve Hasan Koç´un yanı sıra yatırımlar ve teşvikler konusunda uzman bir teknik heyet ile çalışmalarını yürütecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Dr. Dündar Özbaylar, ?Bu çalışma gurubu, Erzurum´un kalkınması için sağlanan yatırımların % 90´lara varan hibe teşviklerin neleri kapsadığı, nasıl olacağı ve bunların nasıl projelendirileceği hakkında çalışmalar yaparak, tüm girişimcileri özellikle gençleri cesaretlendirmek adına yol gösterici bir ekip çalışması sağlayacak.

dundar-ozbaylar

Amaç, İstanbul´daki sermaye ve iş dünyasının tecrübesi ve potansiyelini Erzurum´a kazandırmak. İstanbul´a yerleşmiş ve burada bir çok işkolu oluşturmuş yada Erzurum´da iş yapmaya niyetli hemşerilerimizi yada yatırımcıların bu konuya dikkatlerini çekmek adına, Erzurum´a iş sahası oluşturmak için Maltepe´deki Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, vakıflar dernekler üstü bir faaliyete öncülük etmektedir. Önümüzdeki hafta vakıfta bu konularla alakalı uzmanlar seminer verecektir.

Erzurum´un kalkınması açısından çok önemsediğimiz bu çalışmada, Erzurum Milletvekilimiz Sayın Zehra Taşkesenlioğlu´nun da Kalkınma Bakanlığının ilgili birimleriyle yürüttüğü özverili gayretlerinin bu çalışmaya ciddi katkılar sağladığını belirtmek isterim.

Konuya ilgi duyanların fikri olan teşebbüs ve girişimcileri bir an önce bilgilenmeye yardımlaşmaya ve harekete geçmek için Maltepe Erzurumlular Vakfı´na bekliyoruz? dedi.

KAYNAK: erzurumhabergazetesi.com



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false