G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YIL SONU HEDEFİ 50 MİLYON OLARA BELİRLENDİ

YIL SONU HEDEFİ 50 MİLYON OLARA BELİRLENDİ

YIL SONU HEDEFİ 50 MİLYON OLARA BELİRLENDİ

YIL SONU HEDEFİ 50 MİLYON OLARA BELİRLENDİ
2011 yılının ilk yarısında kredi kullanım rekoru kırılan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği?nde yılsonu hedefi belirlendi.

2011 yılının ilk yarısında kredi kullanım rekoru kırılan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği?nde yılsonu hedefi belirlendi. 6 ayda bin 20 esnafa toplam 22 milyon lira tutarında kredi kullandıran ESKOMB Bölge Birliği, yılsonu hedefini 50 milyon lira olarak belirledi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Başkanı Hüseyin Akal, 2011 yılsonu hedeflerini açıkladı. Yılın 6 aylık ilk yarısında kullandırılan kredi miktarının 22 milyon lirayı bulduğunu vurgulayan Başkan Akal, bu rakamın son yılların rekoru olduğunu belirterek, ?Bu manzara karşısında yılın ikinci yarısına çok daha büyük bir umutla bakmaya başladık.Bu olumlu tablo, yılsonu hedefimizi 50 milyon lira olarak belirlememize neden oldu.? diye konuştu. ESKOMB Bölge Birliği olarak, bin 20 esnafa kredi imkanı sunduklarının altını çizen Hüseyin Akal, yılsonunda bu rakamın 2 binlerin üzerine çıkmasını beklediklerini dile getirerek, piyasalardaki huzur ve istikrarın, esnaf ve işletmeciyi krediye yönlendirdiğini vurguladı. Başkan Akal, ?Esnaf önünü görüyor, tedirgin olmuyor ve krediye başvuruda bulunarak, yatırım için sıcak para temin ediyor. Bu yılın ilk yarısında piyasalardaki güven ortamı büyük bir hızla genişledi ve esnafımız kredi kullanabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Bu hareketli dönemin ardından kullandırdığımız kredi tutarı ise, 22 milyon liraya ulaştı. Geçmiş yıllara oranla bu rakam Erzurum?da son yılların kredi rekorunu oluşturdu.? şeklinde konuştu.

BAŞKAN AKAL: YENİ KURULAN HÜKÜMET PİYASALARDAKİ GÜVEN ORTAMINI GÜÇLENDİRDİ
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Başkanı Hüseyin Akal, 12 Haziran seçimlerinin ardından kurulan yeni hükümetin, üreticiyi, esnaf ve işletmeciyi çok büyük bir beklenti içerisine soktuğunu vurgulayarak, ?Kurulan yeni hükümet, halktan çok büyük bir destek aldı. Bu da, piyasalardaki olumlu ve güvenli atmosferin süreceği anlamına geliyor. Bu sürekliliğin ilk etkisi de, doğal olarak kredi kullanımına yansıyacak.? diye konuştu.
Seçimlerin hemen ardından yaşanan süreçte kredi taleplerinin yoğunlaşmaya başladığının altını çizen Başkan Hüseyin Akal, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu mevcut manzara gösteriyor ki, 2011 yılının ikinci yarısı ilk yarısından da hareketli geçecek. Bu yüzden yılsonu hedefimizi en az 50 milyon liralık kredi kullanımı şeklinde belirledik. Kuvvetle muhtemel Aralık ayı sonunda bölge birliğimizden kredi kullanmış olan esnaf sayısı 2 bini aşmış olacak. Kullandırdığımız kredi miktarı da, aynı şekilde 50 milyon lirayı bulmuş olacak.? dedi. 
Akal, kredi kullanımını teşvik eden unsurların başında piyasalardaki güven ortamının yanında, kredilere uygulanan uzun vade, düşük faiz ve Hazine sübvansiyonunun da geldiğini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.4 ° / 1.6 ° Güneşli
  • Salı 17.3 ° / 4.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı