G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

YENİ MÜFREDAT TAMAMLANDI

YENİ MÜFREDAT TAMAMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan YILMAZ´ın önderliğinde alanında UZMAN BİR EKİPLE uzun zamandır hazırlıklarını sürdürdüğü Yeni MÜFREDAT çalışmasını tamamladı. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında hayata geçecek olan müfredat, imzadan çıkarak sonuçlandı.Uzun zama

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan İsmet YILMAZ öncülüğünde devrim gibi bir çalışmaya imza attı.

Alanında yetkin insanlarla oluşturulan komisyon çalışmalarında eski müfredat masaya yatırılarak değiştirildi. Eskinin hantal, basma kalıp, ezberci mantığı yerine modern dünya işleyişi ve gelenek harmanlanarak çok güzel bir sonucun ortaya konulduğu bilgileri edinildi. 

Finlandiya, İspanya gibi eğitimde değişik metod ve teknik kullanarak PISA´da önemli bir sonuç elde edilen ülkelerin eğitim içeriklerinin de incelenerek bizim değerlerimizle harmanlandığı bilgilerine ulaşıldı...

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ önderliğinde alanında uzman komisyonların çalışması neticesinde oluşturulan yeni müfredatın felsefi temellerinin de 2023 vizyonunun asıl alındığı biliniyor. Kitap yazımı işlemlerine de geçildiği bilinirken, bu müfredatın Milli Eğitim Bakanlığının en köklü müfredat yenilemesi olduğu belirtilmekte.

Ana hatlar ve varılan hedeflerin önümüzdeki günlerde Bakan YILMAZ tarafından kamuoyuna detaylıcaa açıklanacağı bilinirken, yeni müfredatın Türkiye´nin eğitim öğretim çıtasının yükseltilmesinde etkin bir rol oynayacağı ifade edilmekte.

Yeni müfredatın uygulanmasında eğitimcilere çok önemli görevler düştüğünü dile getiren uzmanlar, ?artık herkesin kafasına göre müfredatı uygulama döneminin sona erdiğini? dile getirdiler.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın 2017-2018 eğitim öğretim yılında hayata dahil edeceği yeni müfredatın eğitimcilerce titizlikle incelenerek, uygulanıp, Türkiye´nin aydınlık yarınlarının onarılması gerektiği vurgulanmakta.



Anahtar Kelimeler: YENİ MÜFREDAT TAMAMLANDI
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false