G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Yeni bakanlar kurulunda kimler yer alacak?

Yeni bakanlar kurulunda kimler yer alacak?

Yeni bakanlar kurulunda kimler yer alacak?

Yeni hükümet ve yeni Bakanlar Kurulu için meraklı bekleyiş sona eriyor. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Ahmet Davutoğlu yeni Bakanlar Kurulu listesini hazırladı. Bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan hükümet kurma görevini alacak olan Davutoğlu´nun yeni bakanlar kurulu listesinde sürpriz isimlerin yer alması bekleniyor.

 

Peki yeni Bakanlar Kurulu listesinde kim var kim yok? İşte kulislerden sızan en son bilgilere göre yeni bakanların isimleri?

YENİ HÜKÜMET 2002 RUHUNA GERİ DÖNÜŞ

Yeni kabineye yönelik en son kulis bilgisi Star gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu´ndan geldi. Kartoğlu bugünkü köşesinde yeni kabinenin şifrelerini yazdı. Yeni Bakanlar Kurulu´nun ?2002´deki ruhu´ yansıtan isimlerden oluşacağını yazan Kartoğlu´na göre, yeni kabinede AK Parti´nin ağabeyleri ağırlıklı olarak yer alacak. Kartoğlu şunları yazdı:

Kabinenin omurgasını, AK Parti´ye ve Türkiye´ye bugüne kadar ?kazandıran´ ekip oluşturacak.  Bu omurganın çevresinde ikinci halkayı ?iki ve üç dönemlik´ milletvekilleri, üçüncü halkayı da ?yeniler´ oluşturacak. Ekonomi çevreleri, en çok ekonomi yönetiminde ?kimlerin´ olacağını merak ediyor. Ancak hükümetin önceliği kişilerden çok ?politikalar´.  Ekonomi politikalarında artık ?finans yönetimi´ ile birlikte ?yüksek katma değerli üretim, istihdam ve adil gelir paylaşımı´nın da öncelik olduğu bir döneme giriyoruz.

YENİ BAKANLARIN İSİMLERİ YARIN AÇIKLANACAK

Kartoğlu´nun aktardığı bilgilere göre, bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan hükümet kurma görevini alacak olan Davutoğlu, yeni bakanlar listesindeki isimleri yarın açıklayacak.

BAŞÖRTÜLÜ BAKAN OLACAK MI?

Kadın bakanlarla ilgili bir diğer kulis ise kadın bakanlardan birinin ?başörtülü´ olacağı yönünde. Seçim hükümetinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini yürüten Ayşen Gürcan´ın ardından kabine giren başörtülü isim ?seçilmiş ilk başörtülü bakan´ olma niteliğini kazanacak.

BAŞÖRTÜLÜ KADIN BAKAN KİM OLACAK?

Kulislerde başörtülü kadın bakan olarak adı öne çıkan isim Ayşe Keşir. AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nın kurucu isimleri arasında yer alıyor. Keşir bir süredir bakan danışmanlığı görevini de yürütüyordu.

EKONOMİDEN SORUMLU İSİM KİM OLACAK BABACAN MI BAŞKA BİR İSİM Mİ?

Yeni kabinenin en çok merak edilen isimlerinin başında kuşkusuz Ali Babacan geliyor. Babacan´ın yeniden ekonomiden sorumlu olup olmayacağı da merak konusu. Ancak AK Parti kulislerinden sızan bilgilere göre, Ahmet Davutoğlu´nun yeni kabinede ekonomi yönetiminde ?büyük sürpriz´ yapması bekleniyor. Davutoğlu´nun yeni hükümette ekonomiden sorumlu bir isim yerine bir kurul kuracağı yönünde bilgilerde kulislerin ana gündem maddesi.
Yeni Bakanlar Kurulu listesi Ali Babacan görevi

 

YENİ BAŞBAKAN YARDIMCILARI KİM OLACAK?

Yeni kabinenin Başbakan Yardımcılığı görevleri için öne çıkan 4 isim var. Bunlar Cemil Çiçek, Ali Babacan, Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş. Kulislerde bu üç isimden birinin bir başka göreve kaydırılarak Binali Yıldırım´ın da başbakan yardımcılığına getirilebileceği konuşuluyor.

Davutoğlu ile yakın mesai yapan Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan ve Efkan Ala´nın Bakanlar Kurulu´nda yer bulacağına kesin gözüyle bakılıyor. MYK üyesi Bekir Bozdağ´ın Adalet Bakanlığı´na, Faruk Çelik´in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´na Taner Yıldız´ın, Mehdi Eker´in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na dönebileceği konuşuluyor.

TUĞRUL TÜRKEŞ BAKANLIK KURULU´NDA YER ALACAK MI?

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş´in ise bir başka bakanlık koltuğuna kaydırılması gündemde. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı´na Nurettin Canikli´nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na ise Hayati Yazıcı´nın adı geçiyor.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli