G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"Üniversitelerimiz terör yuvası değildir"

"Üniversitelerimiz terör yuvası değildir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rektörlerle buluştu ve Türkiye`de yaşanan kaos ortamının yok edilmesi anlamında "Üniversitelerimize büyük görev düşüyor, Ülkemizi ileriye taşıyacak eğitim verilmeli" açıklamasında bulunarak, Paralel Yapı ile mücadele konusunda destek istedi ve "Okullarımız terör yuvası değil bilimin eşiği olsun" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında eğitimin önemine dikkat çekerek, "Eğitimimizde taban oluştu, bu konuda ki engelleri aştığımız zaman daha iyi olacak. Öz eleştiriyi birlikte yapalım ve gerekli gördüğüm için bunu sizlerle paylaşıyorum. Eğitim yasaklarla anıldığı için önemli sıkıntılarımız vardı, üniversiteye gittiğim dönemlerden biliyorum. Darbecileri meşru gören hocalar gördük, üniversite rektörlerinin teşfiki ile huzursuzluklar yaşadık, 28 Şubat`ta aynı şekilde sıkıntı yaşadık, öğrencilerin psikolojik baskı yaşadıkları zamanlara şahit olduk. Hala o kötü günler hafızamızdaki yerini koruyor. Bizler üniversitelerimizde ki bu sıkıntılar yok etmeyey çalışıyoruz. Bu konuda üstümüze ne düşüyorsa bundan önceki gibi bundan sonrada yapazağız. Biz kendi yanımızda olacak değil, hakkın ve adaletin yanında olacak eğitimciler arıyoruz. Üniversitelerde elinde taş olan molotof ve silah olan değil, kitap olan öğrenciler istiyoruz. Yol yaptırmamak değil, bu bilimsel projeleri üretecek öğrencilerin olmasını arzuluyoruz. Bu ülkenin Başbakanlığına ve Bakanlarını tahrip etmek değil, katkıda bulunacak öğrenciler görmek istiyoruz. İnşaallah ufak sıkıntılar dışında bu sorunları aşacağımıza inanıyorum" sözleri ile geçmişte yaşanan acıların sona ermesinde ünivertilere büyük görev düştüğünün altını çizdi.

Okullarımız bilime yönelmeli, öne çıkmalı

Okulların marka haline dönüşmesiin önemine dikkat çeken Erdoğan, "Kalite konusunda ilerleyen zamanlarda Yüksek Eğitim Kururmumuz ile hangi üniversite hangi alanda başı çeker ve ulusal ortamda hangi okul öne çıkar bunları düşünmemiz lazım... Mesela Petrolde Batman, Savunma Sanayiinde Kırklaereli, Tekstilde Kırklareli öne çıkmalı ve Diyarbakır, Hakkari gibi okullarımızı özellikle Ulusal güç anlamında öne çıkmalıyız. Bu anlamda kaliteli yükselişin olması konusunda sizlerin yardımını rica ediyorum" şeklinde konuşarak Rektörlerden önemli adımlar atma konusunda destek istedi.

2023 de güçlü Türkiye

Erdoğan, "2023 Hedeflerimiz konusunda Rektörlerimize büyük iş düşüyor. Ülkemizi, Muasır Medeniyer Zirvesine ulaşması anlamında yükselişin anahtarı okullarımızdadır. Araştırma ve geliştirme anlamında sizlerin görevleri büyük bu anlamda büyük destek vermeniz lazım. Devlet bu konuda her türlü desteği verecektir." açıklaması ile güven verdiği konuşmasına çözüm süreci hakkında da bilgilendirerek Rektörler Buluşması`nda ki konuşmasına şöyle devam etti.

Çözüm Süreci önemli bir geçiş

Çözüm süreci konusunda milyonlarca vatandaşımızın mağdur edildiğine dikkat çeken Erdoğan, "Ülkemizin en Doğusundan en batısına, en Güneyinden en Kuzeyine kadar yüselişin ve ilerleyişin resmi önümüzde. Biz Türk ve Kürt kardeşlerimizin her imkandan yararlandırılmasını arzu ediyoruz. Fakat Kürt sevgimiz var deyip çalışmalara engel olanlar anlaşılmaz bir durum içindeler. Yol yapılacak, engel olmaya çalışıyor, bu nasıl bir sevgi? Böyle çelişkilerle içiçeyiz. Lakin biz cesur olduktan sonra bu sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum. Yeterki biz birbirimizi sevelim ve milyonlarca insanımızın hayatını kaybettiği ülkemizde çözüm süreci çok önemli bir dönemeçtir. Çözüm süreci önemli bir geçiş sürecidir. Umarım ki sevgi sözlerimiz, lafta kalmaz icraata geçer ve incitici yürek buran görüntüleri tekrar yaşamayız. İşin kamu güvenliğini tehdit eden durumlara ise biz izin veremeyiz, üniversiteler bu sürecin en hassas şekilde takip edilmesi gereken yerlerin en başındadır. İzmirde ki yaşanan olay bunun en vahim erneğidir. Şiddete yönelik hiç bir eyleme izin vermemek gerekir. Ülkenin bekası ve huzur için bu bütün önlemleri almak ve bunlara dikkat etmek zorundayız. Üniversitelerimizi, tehdit aracı olmaktan çıkarmalıyız, ifadelerine yer verdiği konuşmasında Erdoğan, "Paralel yapıya karşı önlemlerimizi artırmalıyız. Aile içinde konuşuyorum, bu konu mücadele kararı alınmış bir hadisedir ve üniversitelerimizden bu konuda hassas olmalarını bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

İlimin ışıklarını örnek alalım

Erdoğan konuşmasında tarihimizden gelen ve bilimin ışığı olan, bilim adamlarımızın örnek alınarak ilerlenebileceğinin altını çizerek "Buruniyi, Piri Reisi, Hayyamı, İbni Rüşd gibi değerlerimizi örnek almalıyız ve kalite odaklı eğitim sürecimizde, bilimsel başarılarla iftihar kaynağı olacağına inanıyorum, ve bu anlamda hocalarımızın yanında yer alacağımı belirtmek istiyorum" konuşmasına son verdi.



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false