G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

?Turist sayısı beş yılda 15 kat arttı

?Turist sayısı beş yılda 15 kat arttı

TARİHİ DOKU KORUNUYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kente gelen turist sayısının 5 yıl öncesine oranla 15 kat artış gösterdiğini söyledi.
Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerine yapılan yatırımlar meyvesini vermeye başladı. 5 yıl önce sadece konaklama tesislerinin olduğu Palandöken´de bugün kafeler, restaurantlar, dinlenme alanları ve günü birlik tesisleri gibi yatırımların yapılmasıyla turist sayısında büyük artış yaşandı.

TARİHİ DOKU KORUNUYOR
Kent merkezinde ise kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Tarihi doku korunarak yapılan değişim ve dönüşüm projeleri de kentin cazibesini artırmaya devam ediyor. Çifte Minareli Medrese, Erzurum kalesi, Üç Kümbetler ve Yakutiye Medrese´si gibi tarihi eserlerin çevresinin açılması da turistlerin bu bölgelere akın etmesini sağlıyor.

TURİST SAYISI 15 KAT ARTTI
Yapılan bu yatırımlar turist sayısında büyük bir artışın yaşanmasına neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 5 yıl öncesine göre turist sayısının 15 kat arttığını belirterek, ?2015´de 26 bin yerli ve yabancı turistin geldiği Erzurum´a bugün gelen turist sayısı 407 bine ulaştı. Tam 15 katı bir artış var. Yatırımlarımız meyvesini vermeye başladı. Bugün gelinen noktada gelişen kentler, kültür kentleri, yeşil kentler ve paylaşan kentler gibi modern şehir akımları arasında yerini alan bir şehir hüviyetine kavuştuk? dedi.



Anahtar Kelimeler: Turist sayısı yılda arttı
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli