G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Trafikte hoşgörü dersi veriliyor

Trafikte hoşgörü dersi veriliyor

Ehliyet alma şartlarında bir dizi değişiklik yapıldı. Sürücü kursları artık trafik adabı dersleri de veriyor. Buna göre trafik adabı dersinden geçemeyen sürücü adayları ehliyet alamayacak. Uygulamayla sürücüler trafikte daha ´hoşgörülü´ olacak

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), trafikte yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için yeni bir uygulama başlattı. Yeni yapılan trafik kanuna göre 30 saatlik olan teorik dersler 34 saat oldu. Daha önce trafik ve çevre bilinci dersini 16 saat, ilk yardım dersini 8 saat ve motor dersini 6 saat gören sürücü adayları düzenlenen yeni trafik kanunu ile 4 saatte trafik adabı dersi görecek. Adaylar, teorik sınavda sürücü kurslarında zorunlu verilecek trafik adabı dersine ilişkin soruları da yanıtlayacak. Dersi geçemeyenler, kursu bitiremeyecek ve ehliyet alamayacak. Düzenlenen yeni kanunla sürücülerin trafikte daha sakin ve daha dikkatli olmalarını sağlamak, diğer sürücülerle saygı çercevesinde iletişim kurmaları sağlanacak. Daha önce ehliyet almış sürücüler ise bu dersten muaf sayılacak.

SÜRÜCÜLER SAKİNLEŞECEK

Trafik adabı dersi hakkında bilgi konuşan uzmanlar, "Sürücü adayları daha önce 30 saat teorik olarak ders görüyorlardı. Şu anda ise yeni ehliyet almak isteyen sürücü adayları ise 34 saat görecek. İlk yardım, motor, trafik ve çevre bilinci derslerine birde trafik adabı dersi getirildi. Ehliyet almak isteyenlere bu dersten geçme zorunluluğu getirildi.Trafik adabı dersini ´Trafik ve Çevre Bilinci´ seminerine katılmış sertifikalı öğretmenler verecek. 2015 yılında Kasım ayında Antalya´da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen semirde trafik adabı dersi için bütün sürücü kurslarda eğitim veren öğretmen adaylarına eğitim verildi. Trafikte adap dersi ile sürücülerin trafikte daha sakin daha kontrollü olmalarını sağlayacak. Şu anda trafikte yer alan birçok sürücü birbiri ile saygısızca laflaşıyor. Trafik adabı dersi ile bu tür olaylar en aza indirelecek. Yeni düzenlenen trafik kanunu ile sürücü kurslarında birçok karmaşa oluştu. Şu anda 18 çeşit ehliyet var. Bu ehliyetleri kimler alabilir kimlere verebiliriz henüz belli değil" ifadelerini kullandı.



  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli