G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Terörle mücadele kahramanlarını duygulandıran mektuplar

Terörle mücadele kahramanlarını duygulandıran mektuplar

Terörle mücadele kahramanlarını duygulandıran mektuplar

Şırnak´ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK´ya yönelik operasyonda görev alan polis ve askerleri, yurdun dört bir yanından gönderilen destek mektupları duygulandırıyor.

Cizre´de terör örgütüne yönelik düzenlenen ´Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu´na katılan güvenlik güçlerine, her yaştan vatandaş tarafından mektuplar gönderiliyor.

İstanbul´un Pendik ilçesindeki bir ilkokuldan öğrencilerin yolladığı mektupları da alan güvenlik güçleri, çocukların destek içeren satırlarını okurken duygusal anlar yaşadı.

Öğrencilerden Osman Efe S, ´Sevgili polis amca´ diye başladığı mektubunda şu duygularını paylaştı:

´Mektubumu size İstanbul´dan, sıcak odamdan gönderiyorum. Buradaki rahatımı ve ülkemizdeki huzur ve güveni siz değerli polis amcalarımıza borçluyuz. Bölgede görev yapan polislerin zor şartlarda çalıştığını haberlerden takip ediyoruz. Her gün sizler için dua ediyorum. Allah kolaylık versin. Umarım en yakın zamanda terör olayları biter, sizler de ailenizle rahat vakit geçirirsiniz. Ben Malatyalıyım. Başta Malatyalı ağabeylerim olmak üzere hepinize selam eder, sevgilerimi sunarım.´



Aynı okulun ikinci sınıf öğrencisi Havvanur Ç. ise mektubunda, ´Sevgili polis ağabeylerim, yapmış olduğunuz operasyonlarda ve gittiğiniz görev yerlerinde sizlere başarılar dilerim. Allah´a emanet olunuz. Allah sizleri çocuklarınıza, anne ve babanıza bağışlasın. Bu güzel vatanımızı koruduğunuz için hepinize teşekkür eder, ellerinizden öperim. Siz polis ağabeylerimi önce Allah´a, sonra birbirinize emanet ediyorum´ ifadelerine yer verdi.

Havvanur Ç. mektubunda, her akşam yatarken polisler için dua ettiğini de belirtti.





Mehmetçik´ten ´hakkınızı helal edin´ notu

Bu arada, operasyona katılan Bolu 2. Dağ Komando Tugayından askerler, Cizre ilçesindeki Yafes Mahallesi´nde el yapımı patlayıcılardan arındırdıkları sokakta kendilerine dağıtılan kumanyaları, terk edilen bir evde yedi.

Askerler, eve bir miktar para ve ´Hepimiz bu vatanın çocuklarıyız. Cizre halkını seviyoruz. Buraya ülkemizin bölünmez bütünlüğünün devamını sağlamak, sizlere tekrar barış ve huzur dolu bir ortam getirmek için geldik ve evinizde bir süre misafir olarak kaldık. Bazı malzemelerinizi kullandık. Belki bıraktığımız para karşılamaz ama üzerimizde bu kadar vardı. Hakkınızı helal edin´ yazılı not bıraktı.

Öte yandan, bir askerin kendisine yaklaşan kediye süt, bir başka askerin ise kumanyası konserveyi verdiği görüldü.


 

http://www.konyaninnabzi.com/



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false