G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SERHAT CAN EŞ´E YOĞUN İLGİ

SERHAT CAN EŞ´E YOĞUN İLGİ

CHP Erzurum Milletvekili Serhat Can Eş, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

 

 

?Erzurum benim ailem? diyerek yola çıkan çalışkan Milletvekili Adayı Serhat Can Eş´in bu günkü çalışma adresi Oltu oldu. İlçe halkından yoğun ilgi gören Serhat Can Eş´in çalışmalarının detayları şu şekilde;

CHP Erzurum Milletvekili Serhat Can Eş, Cumhuriyet Halk Partisi´nin 13. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce´nin bor devrimini anlattı. Eş, ?Bunların Enerji Bakanı bor ile borcamı ayırt edemiyor, borun gelişmesine katkı sağlayamazlar, onlarda ne ufuk var ne vizyon? dedi.

CHP Erzurum Milletvekili Serhat Can Eş sonrasında Oltu esnafını ziyaret ederek, yurttaşlarla buluştu. Eş, ?Tarım sektörü geriliyor. Çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyetlerini karşılayamıyor. İthalat nedeniyle eziliyor. Düşük ürün fiyatları yüzünden tarlasını terk ediyor. Tarım konusu hem tarım üreticilerinin emeklerinin karşılığını alamamaları, hem de kentlerdeki yurttaşların ucuz ve sağlıklı gıda temin edememeleri nedeniyle oldukça önemli. Fakat AKP hükümetleri döneminde tarım kesiminin sorunları hiçbir zaman ele alınmadı. Nasıl olsa ithal ederiz politikalarıyla, ülkeyi üretemez hale getirdiler. Kanada´dan mercimek, fasulye, Meksika´dan nohut; Erzurum´a bile küçük ülkelerden et ithal ediyoruz. Sonrada yerli üretici pazar bulamasın, üretemez hale gelsin, ülke göbekten dışa bağımlı olsun, bunları istedikleri de hedefledikleri de budur.

CHP iktidarında, Türkiye´yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. 

Tarım Kanunu´nun 21. Maddesi´ni uygulayacağız. GSYH´nin % 1´i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz.  Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. 

Türkiye´deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi´ni oluşturacağız.

Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.

Tüm ürünleri, üretim araçlarını ve hayvanları, sisteme kayıt edildikleri anda primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde, tarım sigortası kapsamına dahil edeceğiz. 

Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, genel giderler vb. adı altındaki kesintilerin tamamını kaldıracağız.

Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yıl önceden açıklayacağız.

Destek tutarlarını en az enflasyon oranı kadar artıracağız.? dedi.

CHP Erzurum Milletvekili Serhat Can Eş sonrasında İlçe esnafına hayırlı işler dileyerek bol kazançlar temennisinde bulundu. ?24 Haziran´dan sonra bütün sanayi esnafımızın sorunlarını çözeceğiz? dedi.

CHP Erzurum Milletvekili Serhat Can Eş daha sonra kahvehanelerde oturan yurttaşlarla bir araya geldi. Esnaf ve İlçe sakinleriyle samimi diyalogların yaşandığı ziyarette ilçe halkının CHP Erzurum Milletvekili Serhat Can Eş´e yoğun ilgisi vardı. Serhat Can Eş´i herkes bağrına basıyor.



Anahtar Kelimeler: SERHAT YOĞUN İLGİ
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı