G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Selami Altınok´tan önemli uyarı

Selami Altınok´tan önemli uyarı

İçişleri Bakanı Selami Altınok, son dönemde Türkiye genelinde terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonları değerlendirdi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetlerinin kesinlikle bütün terör örgütleriyle en kararlı şekilde mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Bu mücadele azmimiz seçimlerle alakalı bir mücadele azmi değildir" dedi.

Sabah Gazetesinin haberine göre; 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili İçişleri Bakanlığının üzerine düşen "seçim güvenliğinin sağlanması" noktasındaki bütün hazırlıkları tamamladığını ifade eden Altınok, 255 bin emniyet teşkilatı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığından takviye ve 185 bin kişilikJandarma teşkilatının, seçimin güven içerisinde yapılması ve vatandaşların hür iradesini sandığa yansıtabilmeleri için seçim günü görev yapacağını söyledi.

Vatandaşların hür iradeleri ile sandığa gidip o hür iradelerin sandığa yansıması noktasında gönül rahatlığı ile oy kullanabileceğini ifade eden Altınok, şöyle konuştu:

"Seçim günü, Bakanlığımızda oluşturduğumuz seçim takip ve koordinasyon merkezine, Türkiye´nin bütün il ve ilçelerinde seçim bölgelerinden haberler gelecek, olabilecek asayiş olaylarına karşı tüm tedbirlerimizi aldık. Teyakkuz halindeyiz, 24 saat esasına göre bakanlığımız çalışıyor.

Bütün vatandaşlarımıza gönül rahatlığıyla kendi demokratik haklarını kullanma noktasında sandığa gitmelerini tavsiye ediyorum. Katılımın olması, demokratik hakkın kullanılması noktasında, vatandaşımızın sandığa gitme bilincini taşımasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

İnanıyorum ki herhangi bir sıkıntı yaşanmadan, Türkiye bu manada zaten seçim yapma noktasında üstün başarı gösteren ülkelerden bir tanesidir. Bu irade, bu başarı bizim milletimizde var. Yine her zaman olduğu gibi seçimlerin sağlıklı ve hukukun emrettiği şekilde yapılacağına inanıyorum."

TERÖR ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK OPERASYONLAR

Türkiye genelinde terör örgütlerine yönelik operasyonları da değerlendiren Selami Altınok,Suruç´taki terör saldırısından sonra ve Ceylanpınar´da iki polis memurunun uykuda şehit edilmesi üzerine Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bütün terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele başlattığını bildirdi.

ALTINOK, ŞUNLARI KAYDETTİ:

"Burada hangisinin olduğu önemli değil, PKK olsun, DEAŞ olsun, DHKP/C olsun, MLKP olsun, bütün terör örgütleri Türkiye Cumhuriyeti devleti aleyhine bir tehdit oluşturuyorsa, bunlara karşı azimli ve kararlı bir şekilde mücadeleyi devam ettiriyoruz. Yine son günlerde yaptığımız operasyonlarda da vatandaşımıza ve devletimize tehdit oluşturduğunu düşündüğümüz, tehdit oluşturduğunu gördüğümüz terör örgütleri ile gerek PKK gerek DEAŞ´la gerek diğer terör örgütleriyle çok yoğun bir şekilde mücadele sürüyor. Bu mücadele azmimiz seçimlerle alakalı bir mücadele azmi değildir. Terör var olduğu ve devletimizi, milletimizi tehdit etme cüretini gösterdiği müddetçe, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetleri kesinlikle bütün terör örgütleriyle en kararlı şekilde mücadeleye devam edecektir. İllerimizde görmüş olduğunuz bu mücadele de bunun en bariz göstergesidir.

Hangi terör örgütü olursa olsun, ne şekilde eylem ortaya koyarsa koysun, güvenlik kuvvetlerimiz, Bakanlığımız ve hükümetimiz bu mücadeleyi sonuna kadar götürmeye, tehdidi ve riski minimize etme noktasına getirene kadar bu mücadeleye devam edecek. Bundan bütün vatandaşlarımızın emin olmasını, vatandaşlarımızın bu manada Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetine güvenmelerini özellikle istirham ediyorum."

SABAH



Anahtar Kelimeler: Selami Altınok önemli uyarı
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false