G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ŞEHRİN HANIMEFENDİLERİNİ RAHATSIZ ETMEYİN!

ŞEHRİN HANIMEFENDİLERİNİ RAHATSIZ ETMEYİN!

ŞEHRİN HANIMEFENDİLERİNİ RAHATSIZ ETMEYİN!

 

 

Şehirler büyük binalara sahip olduğu için değil büyük insanlar içinde yaşadığı için büyüktür. İnsan kalitesi şehrin sosyal hayatını güzelleştirir. Eskilerin Şerefü`l-mekân bi`l-mekîn` demeleri boşuna değildir. Şehre asalet kazandıran asil insanların varlığıdır.  

Her şehrin yönetim kademesindeki kişiler o şehrin büyükleridir. 

Kimilerine göre o kişileri büyük kılan mevki ve makamları olsa da, o mevki ve makamlar Türk toplumunda "Baba" olarak kabul edilen Devletin üst kademesinde şehrin menfaatleri için çalışan kişiler olduklarını unutmamak gerekir.

Şehirlerin büyükleri olarak kabul edilen kişilerin eşleri de o şehirlerin "Hanımefendileridir"

Çünkü, "Kadın Erkeğinin Yansıması olduğu kadar toplumun da aynasıdır." Kocasının üzerinde büyük bir etkiye, başka bir deyişle hükümdarlığa sahiptir. Kadının hakimiyet hissi dolaylıdır der Schopenhauer, yani maddeye bir erkek vasıtasıyla hükmeder, ayrıca erkeğe hükmetmek için de maddeyi kullanır. Erkek dünyayı yönetse dahi onu gizliden yöneten el kadındır. "Ordulara Hükmettim, Bir Kadına Hükmedemiyorum." demişti Mustafa Kemal Atatürk...

Kısacası; Şehrimizin Gelişmesinde ve Kalkınmasında görev yapan üst düzey siyasetçi ve bürokratlarımız kadar onların Hanımefendi eşleri de önemlidirler. 

Erzurum örf adet ve ananelerine göre o mevki ve makamda görev yapan kişilerin eşleri toplumumuzda her zaman el üstünde tutulmuş, saygı da kusur edilmemiş, bulundukları toplumlarda hep Hanımefendi olarak ağırlanmışlardı.

Ta ki; son yıllara kadar....

Gelin görün ki; Son yıllarda siyasetin alt kademesinde yer almak, facebook, twiter vb. sosyal medya hesaplarında egolarını tatmin etmek için fotoğraf paylaşmak, sürme çekmesini bilmeyen, dudağına sürdüğü rujun dudaklarından çok dişlerinde görüldüğünden haberi olmayan, saçını taramaktan aciz ama her gün farklı bir renge boyayarak dikkat çekmek isterken rezilleşen, evde canı sıkıldığı için o toplantı senin bu toplantı benim dolaşarak siyasetçi ve bürokratların yanlarına sokulmak için kılıktan kılığa giren ilk okulu bitirip ortadan ayrılan bazı haddini bilmez kadınlarımız o Hanımefendilerimizle aklınca yarışa girmiş görülüyor.

Aslında o hanımefendiler, onların varlıklarından bile haberdar değiller. Çünkü onlar bulundukları ortamlarda oldukları gibi hareket ederken, onlarla sidik yarıştırma gayreti içerisinde olan "Şaklabanlar" ayaklar altında ezilen kişiliklerinden habersizce hareket ediyorlar.

Ve bu durum Erzurum´da bir takım çevrelerce farkedilir ve can sıkıcı bir hal aldığını gözler önüne seriyor.

Şehrimizde görev yapan üst düzey bürokrat ve siyasetçilerimizin Hanımefendi eşleri, şehrimizde bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar sayıları az olan bu şahsiyetler yüzünden eşleriyle birlikte resepsiyonlara katılmıyor. Panellerde yer almıyor. Toplantılarda görülmek istenmiyorlar.

Bizde Haftaya Bakış programı yapımcıları Cem Atmaca ve Ender Yüncü olarak şehrimizde her geçen gün rahatsızlığı artan bu tablonun son bulması için gerekli hassasiyeti göstereceğimizi beyan ediyoruz.  

Önceki gün Cem Atmaca´nın Facebook üzerinden paylaştığı AN İTİBARİYLE mesajı, şehrimizde yaşayan ve bu rahatsızlıktan haberdar olan yüzlerce Bayan arafındanda büyük destek aldı.

İŞTE ŞEHRİMİZİN BAZI BÜROKRAT SİYASETÇİ VE KIYMETLİ HANIMEFENDİLERİ

SAĞLIK BAKANIMIZ SAYIN RECEP AKDAĞ VE EŞİ FATMA ŞEYDA AKDAĞ

/resimler/2017-2/1/0202479662636.jpg

 

 SAYIN VALİMİZ SEYFETTİN AZİZOĞLU VE EŞİ NİLGÜN AZİZOĞLU

 

/resimler/2017-2/1/0205112165568.jpg

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN MEHMET SEKMEN VE EŞİ GÜLAY SEKMEN

/resimler/2017-2/1/0206579980047.jpg

 

İL EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ MEHMET ASLAN VE EŞİ ZEHRA ASLAN

/resimler/2017-2/1/0207497324769.jpg

 

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcı Ünal Bingül ve Eşi Nesrin Bingül

/resimler/2017-2/1/0213006549686.jpg 

 

İŞTE CEM ATMACA´NIN O PAYLAŞIMI:

AN İTİBARİYLE (Onlar Bu Şehrin HANIMEFENDİLERİDİR)

Bu kadim Şehire Atama, Tayin, Seçilme kısaca görevi gereği gelen üst düzey, orta düzey, normal düzey;
Kamu görevlisi, Bürokrat, Siyasetçi, Memur bayların ve beylerin eşleri bu şehrin HANIMEFENDİLERİDİR.

Onlar yaşadıkları sürece ve devamında yetiştirdikleri evlatları ile birlikte bu şehrin kültür elçileri olacaklardır, bu güne kadar da olmuşlardır.

Bu şehrin kültür elçileri olan, olacak bu HANIMEFENDİLERİ üzmek, onlara kaba davranmak, onlara karşı olumsuz ve saygısız tavırlar sergilemek DADAŞLIK vakarıyla bağdaşmaz.

Şehre hizmetle görevlendirilen Eşlerini görevleri gereği eleştirmek, sorgulamak, kamu vicdanında yargılamak serbesttir. Erzurumda yaşayan BAYLARA VE BAYANLARA açık uyarıdır.

Bir daha bu tür şikayet alırsam ben size yapacağımı bilirim.

Parasını verip ŞEHRİN PANOLARINA İSMİNİZİ YAZAR, RESMİNİZİ ASARIM ALİMALLAH.



  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı