G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Saatler ne zaman kaçta geri alınacak dikkat!

Saatler ne zaman kaçta geri alınacak dikkat!

Saatler ne zaman geri alınacak diye merak edenler için haberi verelim. Bu haftasonu kış saati uygulaması ile saatler geri alınacak memur yeni mesai saatinde işe başlayacak.

Saatler bu hafta sonu 7 Kasım 2015 cumartesiyi 8 Kasım pazara bağlayan gece bir saat geri alınacak. Saatlerin geri alınmasıyla birlikte İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere bir çok ilde memurların mesai saatleri de değişecek. İllerin Valiliği yeni memur mesai saatlerini ilan etmeye başladılar.

Dünya ülkeleri kış saati uygulamasına 15 gün önce geçmişti. Türkiye ise 1 Kasım seçimleri dolayısıyla saatlerin geri alınması işlemini ertelemişti. Ertelenen kış saati uygulaması bu haftasonunda başlayacak.

SAATLER NE ZAMAN KAÇTA GERİ ALINACAK?

Saatler cumartesiyi pazara bağlayan gece 1 saat geri alınacak. 7 Kasım cumartesi gecesini 8 Kasım Pazar´a bağlayan gece 04.00´da saatinizi bir saat geri alarak 03.00´a ayarlamanız gerekiyor. Saatlerin bir saat geri alınmasıyla birlikte bilgisayarlardaki saat karmaşası son bulacak. Akıllı telefonlarda saat sıkıntısı yaşanabilir. Apple´ın iphone modelleri 15 günlük gecikmeyi dikkate alarak saat değişikliği yapmamıştı. Pazar gecesi bu değişiklik otomatik olarak gerçekleşebilir.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli