G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

PKK´ya katılım sıfırlandı

PKK´ya katılım sıfırlandı

Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarda 2 binin üzerinde teröristini kaybeden ve örgütteki çözülme sonucu can çekişen PKK´nın asıl kaybı örgüte yeni katılımların sıfırlanması.

TSK ve güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlarla birlikte PKK´ya katılım sıfırlanırken, dağ kadrolarındaki teröristlerin kaçmaya başladığı belirlendi. Örgüt, yeni PKK´lı bulamaz oldu.

Örgütün Kandil bölgesinde ve dağlarda depoladığı silah ve mühimmatların önemli bir bölümünün imha edildiğini kaydeden güvenlik yetkilileri, PKK´nın asıl kaybının eleman sayısında olduğunu vurguladı. PKK´nın yurt içinde ve yurt dışında kaybettiği eleman sayısının 2 bini aştığını vurgulayan yetkililer, "PKK´nın asıl kaybı eleman bulmada. Operasyonlar sonrası PKK´ya katılım sıfırlandı. PKK yeni militan bulamaz oldu. Bu arada özellikle dağ kadrosundaki militanlar da kaçmaya başladı. Çoğu gençlerden oluşan sayısız eleman kamplardan kaçarak izini kaybettirmiş durumda. Bu durum PKK´lıların telsiz konuşmalarında da şifreli bir şekilde dile getiriliyor" dediler.

AİLELER ÇOCUKLARINI BIRAKMIYOR

Aydınlık´ta yer alan habere göre; bölgede yaşayan ailelerin de çocuklarını korumak için her türlü önlemi almaya başladığını ifade eden güvenlik yetkilileri, "PKK ailelerden çocuklarını zorla askere alıyordu. Analar bunun için eylemler bile yaptı. Sonra birçok aile çocuklarını Batı illerine kaçırdı" diye konuştular.



Anahtar Kelimeler: katılım sıfırlandı
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false