G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Otomotiv rekor tazeledi

Otomotiv rekor tazeledi

Otomotiv rekor tazeledi

Otomotiv satışları, bu ayın sonunda düzenlenecek İstanbul Autoshow öncesinde kendi şovunu yaptı ve yeni bir rekora imza attı.
 Otomobil ve hafif ticari araç satışları, 2015`in ilk 4 ayında yüzde 57`lik büyümeyle, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve 264 bin 850 adet oldu. Geçen ay toplam pazar yüzde 72 artışla 91 bin 602 adet oldu. Otomotivciler, yılın ikinci yarısında değişiklik olmaması durumunda, yıl sonunda yeni bir rekor gelebileceğini belirtiyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği`nin (ODD) verilerine göre, Türkiye`de bu yılın ocak-nisan döneminde Otomobil ve hafif ticari araç toplam satışları, tüm zamanların rekorunu kırdı. Geçen yılın ocak-nisan dönemine göre yüzde 57.11 artan satışlar, 264 bin 850 adet oldu. Bu da, bugüne kadar söz konusu ilk 4 aylık dönemde en yüksek satış anlamına geliyor. Nitekim, bundan önce aynı dönemde en yüksek satış rakamına 2011 yılında ulaşılmış ve toplam satış 259 bin 182 adet olmuştu.

Yine bu yılın ilk 4 ayında binek otomobil satışları, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 49.26 artarak 197 bin 202 adede, hafif ticari araç satışlarıysa yüzde 85.54 artışla 67 bin 648 adede ulaştı. 

 

Ticariler yine coştu

Nisan ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı 91 bin 602 adede ulaşırken, geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 72 artış gösterdi. Geçen ay otomobil satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64.16 artışla 70 bin 211 adet oldu. Hafif ticari araç satışlarındaki artış, geçen ay tavan yaptı ve 2014`ün aynı ayına göre yüzde 103 artarak 21 bin 391 adede ulaştı.

Bu yılın ilk 4 ayındaki satışlarda, dizel otomobillerin payı yüzde 59.44`e gerilerken, otomatik şanzımanlı otomobillerin payı yüzde 47.35`e çıktı. Bu yılın ocak-nisan dönemindeki toplam pazarda Volkswagen liderliği göze çarparken, nisan ayında ilk 4 aylık toplama göre sıralamalarda ufak değişimler gerçekleşti. 

 

Hedefler yukarı çekildi

Bu yılın ilk dört ayındaki otomotiv satışları, sektörün beklentisinin ötesine geçince hedefler de yukarı doğru revize edildi. Otomotiv Distribütörleri Derneği`nin, 2015 için 825 - 875 bin olan pazar öngörüsünü 900 - 950 bin aralığına çekti. Bu da yıllık yüzde 17 - 24 büyüme anlamına geliyor.

ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, son 5 yılda 800-900 bin bandında sıkışan bir pazar olduğunu, daha yüksek rakamların oluşabileceği bir potansiyel bulunduğunu söyledi. Erce, "Artık Türkiye`de hedefin 1 milyon olmaması lazım. Nüfusu artıyor. Genç nüfus geliyor. Bizim artık 1.5 milyonları konuşmamız gerekiyor" dedi.

Bu yıl için beklentilerini yukarı yönlü güncellediklerini belirten Erce, yeni bir rekor gelebileceğini kaydederken, seçime kadar olan dönemde gerek tüketicilerin gerekse de otomotiv firmalarının, daha önünü görebilir pozisyonda olduğu için hareketlilik yaşandığını kaydetti. Euro`nun otomotivde daha ağırlıklı kullanıldığını hatırlatan Erce, bu nedenle yılın ilk aylarında euro`da görülen zayıf seyrinde otomotive diğer sektörlerden daha fazla yardımcı olduğunu dile getirdi.

Sektör temsilcileri de, dolar tasarrufu bulunanların, kurlar yüksek seyrederken bunu TL`ye çevirmesi, yılın ikinci yarısına ilişkin vergi ve fiyat artışı beklentilerinin, satışları artırmış olabileceğine dikkat çekiyor. 

 

(Milliyet)


Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Palandöken´de turizm zirvesi

Kafe 25´te düzenlenen toplantıda kış sezonu ve şehrin turizmi masaya yatırıldı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

5 sınav mercek altına alındı

FETÖ´cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.´nin itirafları sonrasında yüz binlerce kişiyi etkileyecek 5 sınav daha mercek altına alındı.

Başkan Orhan Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını anlattı:

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

Emeklilerin Ocak zamları netleşmeye başladı

13 milyon emeklinin Ocak zamları netleşmeye başladı. Zam oranı 3 Ocak´ta Türkiye İstatistik Kurumu´nun enflasyon verilerinin açıklamasıyla belli olacak.

35 İl´de FETÖ Operasyonu

İstanbul Emniyeti´nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 166 kişinin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Sınavsız Memur alımları başladı

KPSS´siz Memur alımları başladı.Bu kurumlara başvurmak için en az lise mezunu olmak yeterli.Alımlar ne zaman yapılacak ? tüm ayrıntılarıyla Anadoluhaber´de

HSYK´da yeni ihraçlar kimler ihraç edildi ?

15 Temmuz´dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Memurların beklediği haber maaşlar belli oldu

Yüzde 3 toplu sözleşme zammıyla maaşlar 79 ile 285 lira arasında artacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek ´Krediyle Emeklilik Protokolü´nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.

2.El Telefon alırken Dikkat !

İkinci El Telefon alacaklar Dikkat ! İkinci el telefonlarda FETÖ tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Bakan Albayrak´tan Çağrı merkezi müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak olan 9 çağrı merkezinin ekim ayından sonra iki ay içinde açılacağı müjdesini verdi.

Anahtar Kelimeler: Otomotiv rekor tazeledi
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli