G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

OSMAN AKAR DAYANAMADI SONUNDA AÇIKLADI

OSMAN AKAR DAYANAMADI SONUNDA AÇIKLADI

Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, 285 çay ve kahvehanelerde denetim yapılmış, bu denetimlerden alınan numunelerden 3 adedi sonucu olumsuz çıkmış, bu numunelerin şahit numune analizleri ile ilgili süreç devam etmektedir.

 

 

 

Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, il genelinde gıda denetimlerinin tüm hızıyla sürdürüldüğünü söyledi.

Tüm gıda işletmelerinin denetim yetkisinin Tarım ve Orman Bakanlığında olduğunu, İl Müdürlüğü ile İlçe Müdürlükleri vasıtasıyla denetim çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Osman Akar, ?Bu temel politikanın bir gereği olarak gıda üretim, dağıtım, satış işlemlerinin her aşamasında ve toplu tüketim işletmelerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli kontrol ve denetimler, yönetmelikler, mevzuatlar, prosedürler, planlar doğrultusunda hızla devam etmektedir? dedi.

Erzurum il merkezi ve ilçelerinde Çay ocakları ve Kahvehanelere yönelik Cimer Hattına gelen bir talep üzerine 285 çay ve kahvehanelerde denetim yapılmış, bu denetimlerden alınan numunelerden 3 adedi sonucu olumsuz çıkmış, bu numunelerin şahit numune analizleri ile ilgili süreç devam etmektedir. Sonuçların olumsuz olması durumunda ilgili firmaların üretim yerlerindeki İl Müdürlüklerine idari yaptırım süreci ile ilgili belgeler gönderilecek, aynı zamanda Bakanlığımıza taklit ve tağşiş işlemleri ile ilgili dosya iletilecektir. Taklit ve tağşiş işlemleriyle ilgili kamuoyuna bilgi paylaşımı Bakanlığımız Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Bundan sonrada Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak tüketicilerimizin güvenilir, sağlıklı gıdaya ulaşması adına denetimlerimiz tarladan sofraya devam edecektir.?

 


  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false