G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

NAZMİ ILICALI FEDERASYONU KURDU

NAZMİ ILICALI FEDERASYONU KURDU

NAZMİ ILICALI FEDERASYONU KURDU

NAZMİ ILICALI FEDERASYONU KURDU 

Yıllardır organik ürünlerin yetiştirilmesi için büyük çaba harcayan DATÜBB Başkanı Nazmi Ilıcalı, Organik Gıda Üreticileri Federasyonu?nu kurdu. Federasyon kısa sürede 38 ilde 40 bin üyeye ulaştı.

Yıllardır hormonlu ürünler, katkı maddeli hayvansal ve tarımsal ürünlerle mücadele eden Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı öncülüğünde Organik Gıda Ürünleri Federasyonu kuruldu. Ilıcalı, kısa zamanda 40 bin üyeye ulaştıklarını belirterek, ? hormonlu ürünlere karşı verdiğimiz savaşta daha güçlü olaram mücadele edeceğiz?dedi.
Federasyon Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Nazmi Ilıcalı, Tüketicinin, bu şekilde üretilen gıda ürünleri ile doğal et ve süt ürünleri arasındaki farkı anlayamadığını ifade ederek,, ? Bu konuda yıllarca DATÜBB olarak önemli mücadeleler verdik. Federasyonu kurarak daha da güçlendik.

 Kimsenin halkımızı kandırmasına izin vermeyeceğiz. Özellikle hiç süt kullanılmadan elde edilen kaşar ve beyaz peynirin tat olarak normal peynirden farkı yok. Biz bile bu farkı ilk etapta anlayamadık. Yaptığımız araştırmalarla bunu görebildik. Bu durum halk salığını tehdit ettiği gibi çiftçimizi de zor durumda bırakmaktadır. Çünkü çiftçi ürettiği sütün kilosunu çok ucuza bile satamaz oldu. Federasyon olarak 38 ilde 40 bin üyeye ulaştık. Her ilde bir Nazmi Ilıcalı var ve bu önemli mücadeleye hep birlikte devam edeceğiz`` dedi.
Yıllardır organik tarımsal ve hayvansal gıda üretimi ve hileli gıda ürünlerle ilgili halkı bilinçlendirmek için çalıştıklarını ancak çalışmalardan istenilen sonucu elde edemediklerini dile getiren Ilıcalı, şöyle devam etti:
``Ülkemizde doğal olmayan ve halk sağlığını tehdit eden tarımsal ve hayvansal ürünlerin üretimi giderek artıyor ama halk bu durumun çok fazla farkında değil. Yurt genelinde katkı maddeli ve hormonlu ürünlere karşı daha etkin mücadele etmek için federasyon kurduk?
İlk etapta halkımızı hileli et ve süt ürünleri ile tarımsal ürünler konusunda bilgilendireceğiz. Bunun için broşürler hazırlardık. Yine federasyonumuzun `www.oguf.org` sitesinden de bu yönde yayınlarımız olacak.``



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 14.4 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.4 ° / 1.6 ° Güneşli