G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Minibüscüler Belediyenin yeni kararına sevindi..

Minibüscüler Belediyenin yeni kararına sevindi..

Daha önceden 14+1 yolcu alma hakkı olan minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi´nin yeni düzenlemesiyle yolcu sayısı 16+1´e çıktı.

Daha önceden 14+1 yolcu alma hakkı olan minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi´nin yeni düzenlemesiyle yolcu sayısı 16+1´e çıktı. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler daha önceden 14+1 yolcu taşıma hakkı vardı. Bu sayının az olduğunu ve bu sayının artırılmasını her fırsatta dillendiren minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi´nin yeni kararıyla sevindiler. Büyükşehir Belediyesi yeni kararı ile minibüsler artık 16+1 yolcu taşıması serbest olacak. Ancak 16+1´den fazla yolcu taşımamaları için belediyenin belirli saat ve konumlarda denetlemesi devam edecek. Bu kararın minibüsçüleri mutlu ettiğini belirten Minibüsçüler ve Dolmuşlar Oda Başkanı Yılmaz Ağgön, "Önceden bildiğiniz gibi yolcu taşıma hakkımız 14+1´di. Ancak yeni çıkan minibüsler 16+1 özellikliydi. Bizde bu 16+1´i kullanmak için sürekli dillendiriyorduk. Saolsun Büyükşehir Belediyesi sesimize kulak verdi. Artık 16+1 yolcu taşıma özelliği olan minibüsler, bu özelliğini tam olarak kullanabilecekler. Ancak yinede vatandaşı zora sokacak şekilde, haddinden fazla yolcu alan minibüslerin kontrol edilmesi için günün belirli saat ve konumlarında denetlemeler devam edecektir. Bu kurala uymayanlarda idari para cezasına çarptırılacaktır." dedi. 


MİNİBÜSLERE 5 KURUŞ ZAM 
 
Minibüs yolcu taşıma fiyatlarına önümüzdeki ayın 15´inden sonra zam geleceğini bildiren Ağgön, "Bilindiği gibi belirli dönemlerde piyasanın durumuna göre yolcu taşıma ücretlerine zam yapılmaktadır. Şuanda öğrenci fiyatı 1,40 TL, tam ise 1,75 TL şeklindedir. Bu ayın 15´inden sonra tam ücretine zam gelecektir. Öğrenci fiyatlarında bir değişiklik olmazken tam fiyata 5kuruş zam gelerek 1,80 TL olacaktır." diye konuştu.
 
EĞİTİMLER ŞİKÂYETLERİ AZALTTI 
 
Minibüs şoförlerine verilen eğitimlerin tamamlandığını söyleyen Ağgön, "Daha önceleri vatandaşımızdan bazı şikâyetler alıyorduk. Bunlar şoförlerimizin vatandaşla yanlış konuşmaları, yanlış araba kullanmaları ve düzensiz giyinmeleriydi. Bu şikâyetleri artması üzerine Büyükşehir Belediyesi şoförlere eğitim verdi. Bu eğitim konuşma şekilleri, daha sakin olma ve giyim-kuşamı kapsıyordu. Bir de bizim oda olarak şoförlere bildirimler gönderdik. Bunların sonuçları olarak bize gelen şikayetler yarıya yakın azaldı." şeklinde konuştu.  


Aziziye Belediyesi Çocukların yüzünü güldürüyor

Aziziye Belediyesi, çocukların daha iyi şartlarda oyun oynamaları için merkezdeki çocuk oyun gruplarından köylere de kuruyor.

Başkan Orhan´ın Babası hakkın rahmetine kavuştu

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan´ın babası Ahmet Orhan (68) hayatını kaybetti

Büyükşehir yatırımlarıyla ilçeleri abad ediyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ilçelere yaptığı yatırım ve hizmetlerle yerleşim yerlerini adeta abad ediyor.

Başkan Orhan´dan Esnaf ziyareti

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Emekli dul ve yetim 3 aylık birden alabilir

Kendi çalışmasından dolayı SSK´dan emekli aylığı alırken, SSK´lı kocasının ölümünden sonra dul aylığı bağlanan kadın, Emekli Sandığı´ndan emekli olmuş babasının vefatı üzerine yetim aylığı da alabilir.

Çalışan Anne ve Baba´ya müjdeli haber

Çocuğu ilkokul 1. sınıfa başlayıncaya kadar yarım gün çalışma hakkının uygulama esasları belirleniyor. Eşi çalışmayan işçi ve memur yarım gün çalışma hakkından yararlanamayacak.

Kredi kartı ve krediyle kurban almak caiz mi?

Kurbanı veresiye veya kredi kartıyla almak caiz midir? İşte tüm merak edilenlerin cevabı haberimizde

Büyükşehir´den sel ve taşkınlara karşı önlem

Büyükşehir Belediyesi sel ve taşkınlara yönelik önlemlerini artırıyor.

Naci Ergen´in Annesi vefat etti

Kanal 25 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Naci Ergen´in annesi Gülzade Ergen (71) vefat etti.

Bayram namazı kaç rekat, nasıl kılınır?

Bayram namazı kaç rekat ve nasıl kılınır? Senede sadece iki kez kılındığı için zaman zaman vatandaşlar bu özel namazın nasıl kılındığını unutabiliyorlar. Her ne kadar namazdan önce imam hatırlatsa da vatandaşların yine de nasıl kılındığını merak ediyor. B

Başkan Orhan´dan Bayram mesajı

Başkan Orhan Mübarek Ramazan Bayramına bizleri ulaştıran Yüce Allah´a hamd-ü senalar olsun. Cenab-ı Allah bu büyük nimetinin sorumluluğunu taşıyabilmeyi bizlere nasip etsin.? dedi.

Bayram tatili kaç gün olacak ?

Ramazan bayramı yaklaşıyor. On bir ayın sultanı ramazanın sonuna doğru geliyoruz. Şimdi ise merak edilen sorular arasında Ramazan bayramı ne zaman? var. İşte konu ile ilgili detaylı açıklamalar..

Hayırlı işlerde acele ediniz, fitneye sebep olmayın!

Hayırlı işlerde acele ediniz, fitneye sebep olmayın!

Büyükşehir´den Kardeşlik Sofrası

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle ilçelerde düzenlediği birlik ve beraberlik temalı Kardeşlik Sofrası´nı Hınıs´ta açtı.

  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false