G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Milyonlarca insan Bu haberi bekliyor !

Milyonlarca insan Bu haberi bekliyor !

Hükümet, 2.5 milyon esnafa seçim öncesi verdiği sözü tuttu. Yaklaşık 5 milyar liralık düşük faizli kredi musluğu açıldı.

Bu kredi, iflasın eşiğine gelen esnafın, işletmelerin umut kapısı oldu. Bankaların kara listesine giren, kredi puanı düşük, mevcut kredisini ödemekte zorlanan esnafa bu kredi ile işlerini yoluna koyma fırsatı doğdu. Sosyal Güvenlik Kurumu da esnafı destekleyen bir adım attı. Kurum, 12 aydan fazla prim borcu bulunan esnaf ve çiftçiye borçlarını taksitlendirme imkânı sundu.

YENİ KREDİ SİSTEMİ TAMAM

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı´nca hazırlanan sigorta mekanizmasını da içeren yeni modelle iflasın eşiğine gelen esnafa ayakta kalabilmesi için kredi imkânı getiriliyor. Esnaf ve Sanatkâr Destek Programı kapsamında hazırlanan sisteme göre kredi desteğinde işletmenin büyüklüğü, ödeyebilme kapasitesi göz önünde bulunduruluyor. Sabah´ın haberine göre, yeni işyerleri açanlar için de faizsiz kredi imkânı veriliyor. Ayrıca, ticari kredilerde de faiz sübvansiyonu sağlanıyor. İşini geliştiren, maddi sıkıntı çeken esnafın bankadan kullanacağı kredinin faiz masrafını da bakanlık karşılayacak. Esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olanlar, belli şartları taşımaları durumunda kredi faiz desteğinden yararlanacak. Kamu bankaları özellikle geri kalmış yörelerde düşük faizle kredi verecek. Özel finansman kuruluşları teşvik edilerek yeni destekler sağlanacak. Kamu bankalarının Güneydoğu ve Doğu Anadolu´daki işletmelere daha fazla kaynak aktarması sağlanacak.

TOPLULAŞTIRMAYA KREDİ

Sadece esnafa değil çiftçiye de kredi desteği geldi. Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesine engellemek için düzenlenen yasa kapsamında tarlasını birleştiren çiftçi de ucuz kredi kullanacak. Çiftçiye toplulaştırılacak araziyi satın alabilmesi için finansman desteği sağlanacak. Kredinin vadesi gelir ve geri ödeme esası ürün hasat dönemine göre dikkate alınacak. Alıcı ve satıcının bulunmasını bakanlık koordine edecek. Krediyi de banka sağlayacak.

ESNAFA UCUZ KREDİ YAĞDI

Halk Bankası son 12 yılda kredi hacmini neredeyse 90 kat artırdı. Esnaf ve sanatkâra Halk Bankası aracılığı ile kullandırılan krediler de yükseldi. 2002´de esnafa yansıtılan kredi faizleri yüzde 47 seviyesindeyken, 2003´ten itibaren kademeli bir şekilde düşürülerek, 2011 sonrası Cumhuriyet tarihinin en düşük kredi faiz oranları olan yüzde 4-5 seviyelerine kadar indi. 2002´de 153 milyon lira olan kredi bakiyesi, 2014 sonunda 12.5 milyar lira olarak gerçekleşti.haber53



Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Palandöken´de turizm zirvesi

Kafe 25´te düzenlenen toplantıda kış sezonu ve şehrin turizmi masaya yatırıldı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

5 sınav mercek altına alındı

FETÖ´cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.´nin itirafları sonrasında yüz binlerce kişiyi etkileyecek 5 sınav daha mercek altına alındı.

Başkan Orhan Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını anlattı:

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

Emeklilerin Ocak zamları netleşmeye başladı

13 milyon emeklinin Ocak zamları netleşmeye başladı. Zam oranı 3 Ocak´ta Türkiye İstatistik Kurumu´nun enflasyon verilerinin açıklamasıyla belli olacak.

35 İl´de FETÖ Operasyonu

İstanbul Emniyeti´nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 166 kişinin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Sınavsız Memur alımları başladı

KPSS´siz Memur alımları başladı.Bu kurumlara başvurmak için en az lise mezunu olmak yeterli.Alımlar ne zaman yapılacak ? tüm ayrıntılarıyla Anadoluhaber´de

HSYK´da yeni ihraçlar kimler ihraç edildi ?

15 Temmuz´dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Memurların beklediği haber maaşlar belli oldu

Yüzde 3 toplu sözleşme zammıyla maaşlar 79 ile 285 lira arasında artacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek ´Krediyle Emeklilik Protokolü´nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.

2.El Telefon alırken Dikkat !

İkinci El Telefon alacaklar Dikkat ! İkinci el telefonlarda FETÖ tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Bakan Albayrak´tan Çağrı merkezi müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak olan 9 çağrı merkezinin ekim ayından sonra iki ay içinde açılacağı müjdesini verdi.

  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli