G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MHP´Lİ SEÇMEN CEZMİ POLAT´A ADAY OL ÇAĞRISI YAPIYOR

MHP´Lİ SEÇMEN CEZMİ POLAT´A ADAY OL ÇAĞRISI YAPIYOR

Cumhur İttifakı´nda MHP´nin Erzurum´da iki ilçeyle sınırlandırılması bardağı taşırdı. MHP tabanı ´ittifaka´ tepkili. Bir çok MHP´li önemli isim Cezmi Polat´a ´aday ol çağrısı´ yapıyor

 

 

Cumhur İttifakı´nda MHP´nin Erzurum´da iki ilçeyle sınırlandırılması bardağı taşırdı. MHP tabanı ´ittifaka´ tepkili.

Bir çok MHP´li önemli isim Cezmi Polat´a ´aday ol çağrısı´ yapıyor.

AK Parti´nin 25 Ocak´ta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla gerçekleştireceği Erzurum AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayları tanıtım programı öncesi bugün MHP´nin Erzurum´da sadece İspir ve Uzundere´de Aday çıkaracağını, geri kalan 18 İlçede de AK Parti´nin adayını destekleyeceklerini açıklamasının ardından MHP tabanında tepkiler çığ gibi büyüdü.

Daha önce Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Serdar Sevimli´yi adaylıktan çektiğini duyurarak tepkileri üzerine toplayan MHP, ittifak pazarlığında da umduğunu bulamadı.

Parti içinde ve seçmen kitlesinde yaşanan tepkiler gittikçe artarken, Eski MHP Milletvekili Cezmi Polat´a daha önce Saadet Partisi´nden gelen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adaylık teklifini kabul etmesi için MHP tabanından baskılar artıyor. Bir çok bilinen MHP´li isimler, Erzurum´da Cumhur İttifakı´nda verilen iki ilçenin yetersiz olduğunu öne sürerken, zaten güçlü, doğru ve tanınan adaylarla en az 5 ilçenin alınabilecek durumdayken, ittifak doğrultusunda MHP teşkilatlarının çalışamaz hale getirildiğini vurguladılar.

Öte yandan MHP tabanındaki önemli isimler, ittifak kapsamında tutulan İspir´de Mevcut Belediye Başkanı Osman Çakır ve Uzundere´de mevcut Belediye Başkanı M. Halis Özsoy´un bağımsız Aday olması halinde İspir´de Ahmet Coşkun´un, Uzundere´de de Hilmi Aktoprak´ın şanslarının çok düşük olduğunu düşünüyorlar.

Gerek Büyükşehir Adayı Serdar Sevimli´nin adaylıktan çektirilmesi gerekse önceki gün 20 ilçe arasından sadece İspir ve Uzundere´nin MHP´ye bırakılmasına tepkili olan MHP´li seçmenin özellikle Büyükşehir´de adresi olarak her ne kadar da Eski MHP´li Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve şimdiki İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Uykusuz olarak gösterilse de, MHP´liler, Mahmut Uykusuz´a geçmiş yıllardan kırgın olduklarını, Belediye Başkanlığı yaptığı yıllarda partililerini hiçe sayan tavır, tutum ve davranışlarından dolayı Mahmut Uykusuz isminin kendileri için oy adresi olmayacağını söylediler.

İttifaka tepkili olan MHP tabanı, Cezmi Polat´ın Saadet Partisi´nden almış olduğu teklifi nasıl değerlendireceğini bekliyor. Cezmi Polat´a "Aday Ol" çağrısı yapan MHP tabanının oy adresinin Cezmi Polat olacağı yönündeki söylentiler şehrimizdeki diğer partililer tarafından da destekleniyor.



  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı