G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MHP´de Meral Akşener sesleri

MHP´de Meral Akşener sesleri

1 Kasım seçimlerinde oylarında büyük bir gerileme yaşayan MHP´de parti içi ve dışı muhalefetten bazı isimlerin Akşener ile görüşerek adaylığa ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

Seçim gecesi sonuçlar ortaya çıktıktan sonra ´İstifa etti´ söylentileri üzerine partinin yönetim kadrosunun görev başında olduğu ve hizmete devam edeceği açıklaması yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ertesi gün de Başkanlık Divanı´nı toplayıp durumu değerlendirdi. Divan´da, seçim sonuçlarını analiz etmek amacıyla ve ?Nerede hata yaptık?? sorusuna yanıt aramak üzere bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

1 Kasım sonrasında ?Hepimiz yerimizdeyiz, iş başındayız? mesajı veren Bahçeli´nin kurmayları, ufukta kongre görünmediğine işaret ediyor. Bahçeli´nin ?güven tazelemek için de olsa? kongre toplamayı düşünmediğini, kongrenin 2017´de yani zamanında yapılacağını kaydeden kurmaylar, son kongrenin 7 Haziran öncesinde yapıldığını anımsattı.

AKŞENER ADI


Ancak Habertürk gazetesinden Saliha Çolak´ın haberine göre, parti tabanından genel merkeze ?Yeter artık? telefonları geliyor. Nazif Okumuş gibi eski milletvekilleri, kamuoyu önünde ilk kez Bahçeli´ye, ?Kurultayı topla, dışarıdaki ülkücüleri de çağır, karşına kim çıkacaksa çıksın? çağrıları yapıyor. Bu ortamda partide en çok öne çıkan isim, seçim öncesi listeye konulmayan Meral Akşener. Parti içi ve dışı muhalefetten bazı isimlerin Akşener ile görüşerek adaylığa ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

Genel merkez yönetimi, partide kurultay ihtiyacı olmadığını savunurken, bu tür bir girişimin sonuçsuz kalacağını savunuyor. Parti tüzüğüne göre delegenin beşte biri, diğer deyişle 270 kadar imza ile olağanüstü kurultay toplanabiliyor. Genel merkez yöneticileri, ?Bulsunlar delegeyi, toplasınlar kongreyi? mesajı veriyor.

´HDP İLE KURSAK KIYAMET KOPARDI´


Seçim sonucunun faturasının MHP´ye kesilmesine tepki gösteren MHP kurmayları, ?Hükümetin kurulmamasından bizi sorumlu tutmaları doğru değil. AK Parti 7 Haziran´dan itibaren 1 Kasım için çalıştı. Bize koalisyon teklif etmediler. Biz CHP ile hükümeti kursak, HDP de içeriden ya da dışarıdan destek verseydi kıyamet kopardı. HDP ile kurmadık diye suçlayanlar var ama o zaman da ?Neden kurdunuz?´ eleştirileri gelecekti? dediler. 



Anahtar Kelimeler: Meral Akşener sesleri
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false