G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Memura Müjdeli Haber

Memura Müjdeli Haber

Memur olarak çalışıp, işçi olarak devam edenlere, emekli olurken hem işyerinden hem devletten toplu ödeme imkanı var...

Çalışanların emekli olurken hem işyerinden hem de devletten toplu para alma imkanı var. Çalışma hayatına memur olarak başlayan, belirli süre çalıştıktan sonra işçi olarak çalışmaya devam eden kişiler; emekli olacakları zaman işyerinin vereceği kıdem tazminatının yanı sıra memur olarak geçirdikleri süreyi kapsayan emekli ikramiyelerini de alabiliyor. 

NASIL HESAPLANIYOR? 
Ancak emekli ikramiyesinin ödenmesinin bir şartı bulunuyor. Memuriyetten ayrılma nedeninin, kıdem tazminatı almaya hak kazanmak için gerekli nedenlerden birisi olması gerekiyor. Memuriyetten muvazzaf askerlik görevi nedeniyle ayrılan erkeklere, evlendikten sonra 1 yıl içerisinde istifa eden kadınlara ve ilk defa 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlayıp bu tarihten sonra ayrılmış olanlar için 15 yıl sigortalılık süresine ve 3 bin 600 prim ödeme gün sayısına sahipken, ilk defa 8 Eylül 1999 tarihinden sonra çalışmaya başlayanlar için 25 yıl sigortalılık süresi ve 4 bin 500 prim ödeme gün sayısına sahipken istifa eden memurlara emekli ikramiyesi ödenmesi mümkün. Memur olarak geçirdiği süreler için emekli ikramiyesi talebinde bulunan kişinin parası, memuriyetten ayrıldığı tarihteki emeklilik keseneğine esas aylık tutarı ve aylık bağlanacağı tarihteki katsayılar dikkate alınarak hesaplanıyor. 

SÖZLEŞMELİYE EK ÖDEME OLACAK
Enerji-Bir-Sen Başkanı Hacı Bayram Tonbul, toplu sözleşmede Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) tarihinde ilk defa sözleşmeli teknik personele arazi tazminatı hakkı elde ettiklerini söyledi. Bu kazanımla araziye çıkan personelin 3 aylık yaklaşık 500 lira ücret alacağını kaydeden Tonbul, ayrıca yıllık izinlerin ertesi yıla devredilmesi, koruma güvenlik görevlileri ve sivil savunma uzmanlarının ek ödemelerinin 5 puan artırılması, baş mühendis, mühendis ve mimarların ek ödemelerinin 12 puan artırılması konularında mutabakata vardıklarını ifade etti.

 

Kaynak: Takvim



Yıldırım;Terörle mücadelede geri adım yok

Başbakan Binali Yıldırım, "Terörle mücadelemizde kararlılığımız aynen devam ediyor.

2017´de Tatiller hangi güne denk gelecek ?

2016 yılında uzun bayram tatilleri ile rahat bir yaz dönemi geçiren vatandaşı, 2017 yılında daha fazla mesai saati bekliyor.

Bu Haber SGK Borcu olanları ilgilendiriyor

Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren af yasası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin önemli maddeler içeriyor.

FETÖ elebaşı Gülen: Pişman değilim .

15 Temmuz darbe girişiminin mimarı, terör örgütü FETÖ´nün elebaşı Fetullah Gülen, örgütün faaliyetleri için, "Bu bağımsız olmanın bedeli olarak tanımlanabilir. Ben pişman değilim" dedi.

İş kurmak isteyen gençlere müjde

Hükümet Gençleri iş sahibi yapmak için kolları sıvadı.

Korgeneral Zekai Aksakallı aşiret liderleri ile görüştü

15 Temmuz´un kaderini değiştiren Dadaş komutan Zekai Aksakallı, Cerablus´ta ÖSO komutanları ve aşiret liderleriyle bir araya geldi

TSK´dan Cerablus açıklaması

Suriye´nin Cerablus şehrine yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili TSK´dan açıklama geldi.

Türkiye Cerablus´a girdi

Terör örgütü DAEŞ´in Suriye topraklarından Türkiye ile doğrudan temas kurduğu son nokta olan Cerablus´a gece saatlerinde bordo bereli özel kuvvetler girdi, harekatı Zekai Aksakallı yönetiyor.

Bakan Ala´dan İstihbarat açıklaması

Bakan Ala Hükümet olarak İstihbarat teşkilatlarının yeniden yapılanması konusunda bir çalışma yürütüyoruz dedi.

Teröristbaşı Gülen´in doğduğu ev umumi tuvalet yapılacak

FETÖ terör örgütünün başı Fetullah Gülen´in Erzurum´daki doğduğu evin umumi tuvalet yapılacağı öğrenildi.

Meclis´te büyük tasfiye! Açığa alındılar

Meclis´te FETÖ operasyonu devam ediyor. Genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları olmak üzere 30 yönetici açığa alındı.

RTÜK´ten flaş karar

RTÜK, darbe girişiminde bulunan FETÖ ile ilişkili olan radyo ve televizyon kuruluşlarını kapattı.

Anahtar Kelimeler: Memura Müjdeli Haber
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli