G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MELİH GÖKÇEK´İN YERİNE VEYSEL TİRYAKİ Mİ GELİYOR?

MELİH GÖKÇEK´İN YERİNE VEYSEL TİRYAKİ Mİ GELİYOR?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in yerine gelecek isim merak konusu. Kulislerde konuşulan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatıyla Melih Gökçek´in yerine geçecek isimle ilgili bir iddia ortaya atıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ´in yerine, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki´nin geleceği konuşuluyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in yerine, kulislerde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki´nin geleceği konuşuluyor.


Odatv aylar önce Melih Gökçek´in yerine düşünülen ismin Veysel Tiryaki olduğunu gündeme getirmişti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in istifasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından istendiği konuşulurken, Gökçek´in yerine gelecek isimle ilgili bir iddia ortaya atıldı.


Gazete Duvar´dan Özlem Akarsu Çelik, Gökçek´in yerine gelecek ismin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki olacağını öne sürdü. Yazıda "Cumhurbaşkanı´nın Veysel Tiryaki´ye birçok ortamda iltifat ettiği biliniyor; aynı şekilde Emine Erdoğan´ın da kendisini takdir ettiği konuşuluyor. Gökçek´ten boşalacak koltuğun en güçlü adayının Tiryaki olduğu bir gerçek" deniliyor.


Yazıda Tiryaki için şunlar söyleniyor:


-Ankaralı gazeteciler için Melih Gökçek ile Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki´nin birbirlerini sevmedikleri sır değil. Eski bir mülkî amir olan Tiryaki´nin imza attığı projeler arasında müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi de var, kentsel dönüşüm alanı Hamamönü de? Cumhurbaşkanı´nın Veysel Tiryaki´ye birçok ortamda iltifat ettiği biliniyor; aynı şekilde Emine Erdoğan´ın da kendisini takdir ettiği konuşuluyor. Gökçek´ten boşalacak koltuğun en güçlü adayının Tiryaki olduğu bir gerçek.

-Duyduğumuza göre Veysel Tiryaki, 16-19 Eylül´de Kıbrıs ´ta Doğu Akdeniz Üniversitesi´nin ?Uluslararası Kentsel Politikalar Konferansı?nın konuşmacıları arasındaymış. Muhalif kesimde ?başkanlık sisteminin ön adımı´ olarak değerlendirilen ?Büyükşehir Yasası´nı o konferansta kıyasıya eleştiren Tiryaki, ?O yasa kalkmalı!? demiş. Bakalım AK Parti iktidarının elini güçlendirmek için çıkarılan yasayı eleştiren Tiryaki, Gökçek´ten boşalacak koltuğa oturtulacak mı? Bundan daha önemli bir soru ise Gökçek´in hangi gerekçelerle görevine son verileceği.



  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı