G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MEHMET SEKMEN´DEN TÜM YAŞLILARIMIZ İÇİN İSTİYORUZ

MEHMET SEKMEN´DEN TÜM YAŞLILARIMIZ İÇİN İSTİYORUZ

MEHMET SEKMEN´DEN TÜM YAŞLILARIMIZ İÇİN İSTİYORUZ

 

 

Erzurum´un çok önemli bir kanayan yarası olan lakin kimsenin dikkatini çekmeyen yaşlıların sosyal hayatın kıyısında kalmalarına, bir çare bulunması gerekiyor. Genelde çocuklarının evlerinde kalan ve sabah kahvaltıyı yapar yapmaz dışarı çıkarak eve geç gelmek zorunda olan yaşlıların, gündüzleri vakit geçirip kahvaltı türü yemek yiyecekleri bir mekanın oluşturulması bekleniyor.

Çocukluğumuzun, geçmişimizin ulu çınarları, bizlere yemeden yediren giymeden giydiren fedakarlık abideleri yaşlılarımız zor durumda. Genelde çocukları yanında kalan, eve yük olmamak için sabah kahvaltısını yapar yapmaz kış aylarının yoğun yaşandığı şehrimizde dışarı çıkmak zorunda kalan, vaktin bir bölümünü camilerde geçiren yaşlılar sosyal hayattan dışlanmanın psikolojik açmazlarını yaşıyorlar. 

Kadınların her yere sığdığı lakin erkeklerin genelde dışarıda vakit geçirdiği bilinirken, emekli olan ve geliri az olan bu kesime Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen´in bir çare bulması gerekiyor.

Erzurum´da özellikle merkezi konumda olan Gez Mahallesi, Gürcükapı, Şükrüpaşa, Dadaşkent, Yenişehir ve Tebrizkapı gibi semtlerde yaşlılarımızın daha çok vakit geçirdiği görülürken bu semtlerden birinde veya bir kaçında Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Sosyal Tesis olarak dizayn edilecek ve yaşlıların hizmetine sunulacak tesislerin doğru bir karar olabileceği öngörülüyor.

Olası kurulacak bu tesislerin çay ve poğaçayı maliyetine veren sosyal bir mekana dönüştürülüp, içerisinde televizyon gazete ve satranç türü uğraşlarla donatılarak, yaşlıların hayata tutunmalarının sağlanmasının bu şehrin insanına gösterilmiş en güzel vefa olabileceği vurgulanıyor.

Bilim insanları ile de temasa geçilerek genelde yaşlılık hastalığı olan ?alzaymır?ı önleyici beyni çalıştırıcı faliyetlerin de burada icra edilmesinin mümkün olduğu biliniyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin bu minvalde bir şekillendirme içerisine girmesinin zor olmayacağı ve böyle bir özel uygulamanın toplumsal bütünlük ve huzura da önemli katkılar sağlayacağı ifade ediliyor.



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false