G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

KÜÇÜKLERİN BÜYÜK PROJESİ

KÜÇÜKLERİN BÜYÜK PROJESİ

KÜÇÜKLERİN BÜYÜK PROJESİ

KÜÇÜKLERİN BÜYÜK PROJESİ 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın İstanbul`a ikinci boğaz projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Küçükler, "Başbakanımızın dünyada emsali olmayan bir proje ile İstanbul`un kaderini değiştirme çalışması hepimizi büyülemiştir. Onun belediyecilik başarısını her zaman kendimize örnek almışızdır. Onun projeleri kadar olmasa da bizlerde Erzurum için daha büyük projeleri hayatiyete geçirme çabasındayız. Başbakanımızın yükselttiği çıtaya erişmeye çalışıyoruz" dedi.

BAŞKAN KÜÇÜKLER`İN ÇILGIN PROJESİ "SUNİ GÖLET"
Erzurum`da eksikliği sıkça hissedilen vatandaşların mesire alanları özlemini düşündükleri için Havaalanı yolu üzerinde bulunan Erzurumspor tesisleri ve Havaalanı arasındaki Atatürk Üniversitesi`ne ait olan alan üzerinde suni gölet yapacaklarının müjdesini veren Küçükler, "Bu alanda yapacağımız çalışma ile vatandaşların uzak ilçelere gitmeden yakın bir yerde dinlenebilecekleri piknik yapacakları hatta sandallarla gezi yapacakları bir yer düşünüyoruz. Suni gölet oluşturularak yapmayı planladığımız bu yerde vatandaşlarımızın özlemini gidermiş olacağız. Üniversitemiz ile görüşmelerimiz sürüyor. Onlarda onay verirse büyükçe bir suni göleti halkımızın hizmetine açmış olacağız. Elbette ki etrafında da rekreasyon çalışmaları yaparak burasını en modern bir şekilde dizayn edeceğiz. Önümüzdeki yıl bitirmeyi düşündüğümüz bu çalışma hiç şüphesiz Erzurum`da yapılmamış en çılgınca proje olacaktır" dedi.

FUAR ALANI BU YIL BİTİRİLİYOR
Refahyol hükümeti zamanında Serbest Bölgeye tahsis edilen fakat atıl vaziyette bırakılan Eski Fuar alanının yenilenmesi çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "245.327 m2 saha üzerinde 2200 m2 kapalı alan dışında eğlence, dinlenme, lunapark, çocuk oyun alanları ile mini hayvanat bahçesi, gezi, oturma, spor ve mesire alanlarının bir arada bulunacağı rekreasyon alanı projelendirdik. Olimpiyat parkı ismini verdiğimiz bu yerde hepimizin özlem duyduğu eski fuar alanını modernize edip halkımızın hizmetine sunacağız. Burada Mülkiyeti hazineye ait olup büyükşehir belediyesine tahsisli bulunan eski fuar alanı (serbest bölge) içerisinde hali hazırda atıl olan arazide, korunacak yapıların restorasyonunun yapılarak korunması, ekonomik ömrünü tamamlamış ve bakımsızlıktan elden çıkmış yapı ve tesislerin yıkılarak yeni unsurların katılması sureti ile bir kısmının yap-işlet-devret modeliyle yaptırılması, kalan kısmın ve ortak alanların büyükşehir belediyemiz bütçesi ile yapılarak halkın istifadesine sunmak. Söz konusu alanda özellikle çocuk ve gençlere yönelik eğlence ve spor alanları, aile ve yaşlılara yönelik dinlenme alanları göz önüne aldık" şeklinde konuştu.

KALE ETRAFI BU YIL TEMİZLENİYOR
Binlerce yıllık tarihi ile Türkiye`nin en eski kaleleri arasında Erzurum Kalesinin gün yüzüne çıkarılması için yapılan çalışmaları bu yılda sürdüreceklerini söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Kalemizin çevresinin açılması ve kalenin gün yüzüne çıkarılması için çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl inşallah kalemizin etrafını açarak kalemizi tarihe kazandıracağız" dedi. 
KÜÇÜKLER; ETÜ, MAHALLEBAŞINDA OLMALI
AK Parti hükümeti alınan bir karar gereğince Erzurum`a yaptırılması düşünülen Erzurum Teknik Üniversitesi`nin yerleşke alanı konusunda da görüşlerini dile getiren Başkan Küçükler, "Büyükşehir Belediyesi itfaiye binası karşısından mahallebaşı meydanının bitimine kadar olan yerde kampus olabilecek kadar büyük bir alanımız var. Bizce de en ideali şehrin doğusuna ETÜ`nün yaptırılmasıdır. ETÜ`nün yeni yerinin burası olmasını çok istiyoruz. Bizlerde belediye olarak Mahallebaşı semtinde kentsel dönüşümlerle birlikte üniversitemize yaraşır modern yapılaşma sağlayacağız. Herkesin kafasındaki soru işaretlerini giderme çabasındayız" dedi.

SANAT SOKAĞI MÜJDESİ
Yeğenağa Mahallesinde bulunan Karanlık Kümbet etrafında da yeni düzenlemeler yapacaklarının müjdesini veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Eski Erzurum evlerinin de yoğun bulunduğu bu mahallemizde de yeni düzenlemeler yaparak, burasını sanat sokağı haline getireceğiz. Kültür medeniyet şehri Erzurum`da böylesi alanlara her zaman ihtiyaç duyulmuştur. Buralarda eski Erzurum`un dokusuna uygun çalışmalarla iş merkezleri ve sanat çarşıları yaptıracağız. Öyle ümit ediyorum ki vatandaşlarımızda bu projelirimizi taktir edeceklerdir" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 14.4 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.4 ° / 1.6 ° Güneşli