G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Kanser tedavisinde yeni umut ışığı: Anne sütü

Kanser tedavisinde yeni umut ışığı: Anne sütü

Kanser tedavisinde yeni umut ışığı: Anne sütü

Anne sütü kanser tedavisinde umut ışığı oldu. Anne sütündeki "alfalak" adlı maddenin, kanserli hücreleri parçaladığı ve başta beyin tümörleri, akciğer kanseri olmak üzere, bağırsak, mesane ve prostatta habis tümörlerini küçülttüğü ortaya çıktı. Kanser tedavisinde kullanılmak üzere şimdi Avrupa'da anne sütü bankaları kuruluyor.

Adı Hamlet. Önemli bir bilimsel gerçek bu çalışmayla gün ışığına çıkıyor. Ann...e sütü mucizesine bir yenisi daha ekleniyor. Anne sütünün kanserli hücrelerin yok edilmesinde yararlı olduğu anlaşıldı.

Ç;alışmayı İsveç'teki Lund Üniversitesi başlattı. Daha sonra California Üniversitesi, Oxford Üniversitesi ve George Town Üniversitesi de çalışmaya destek verdi. Bilimsel çalışmanın sonuçları Svensson adlı İsveç tıp dergisinde yayınlandı.

Prof. Erkan Topuz, "Kendilerine kanser tümörü enjekte edilen yetişkin farelere anne sütü verildi. Farelerdeki bağırsak kanseri tümörleri kısa bir sürede eridi" dedi.

Araştırmaya göre, kan kanseri, beyin tümörleri ve mide bağırsak kanseri olanlar günde 2-3 bardak taze anne sütü tüketmeli.

Zira, anne sütü kanserli hücrelerin yokedilmesi ve hayatta kalım sürelerinin uzatılmasını sağlıyor.

Prof. Topuz, "Anne sütü, deneyde kanserli hücreleri parçalayarak başta beyin tümörleri olmak üzere, bağırsak, mesane, prostat habis tümörlerini kısa sürede küçülterek eritiyor" diye konuştu.

Kanserli tümor tedavisinde kullanılmak üzere şimdi Avrupa'da anne sütü bankaları kuruluyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı