G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İYİ OKU SAYIN AHMET AĞIRMAN

İYİ OKU SAYIN AHMET AĞIRMAN

İYİ OKU SAYIN AHMET AĞIRMAN

 

 

İstanbul´daki Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman´ın Fikri olduğu öne sürülen, İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu ve vakıflar öncülüğünde Erzurumlu şehitlerin yakınlarına ev almak için Özel bir Televizyon kanalında Canlı Yayında anlamsız bir Kampanya gerçekleştirildi.

?El Ver, Ev Alalım? Kampanyası(ymış)

Ülkemizde yaşanan terör saldırıları sonucu verdiğimiz şehitlerimizin yakınlarına ev alarak destek olmak adına yapıldığı söylenilen ve önceki akşam Maltepe´de faaliyet gösteren Erzurumlular vakfında, İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu öncülüğünde özel bir televizyondan canlı yayın yapılarak gerçekleştirilen kampanya akıllara durgunluk verdi. 

"BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ?"

Erzurum´da sıkça kullanılan bir ata sözüdür: "Bayram Değil, Seyran Değil, Eniştem Beni Niye Öptü?" İstanbul´daki Erzurum Dernekler Federasyonunun yapması gereken yüzlerce asli görevi varken, yapmayan, yapamayan Ahmet Ağırman ve ekibi reklam derdine düşmüş, Şehitlerimizin aileleri ve Gazilerimizin üzerinden reyting yapma gayreti içerisinde görülüyorlar. Erzurum´un ve Erzurumlu´nun onca kanayan yarası varken kılını kımıldatmayan İstanbul´daki Erzurum Dernekler Federasyonu ve Başkanı Ahmet Ağırman, Yıllar önce borcundan dolayı kapanan ve kapısına kilit vurulan Erzurumspor için kılını kımıldatma gereği duymamışlardır. Şehrimizin markalaşma yolunda en önemli rol oynayan Bugün halen daha 3. Ligde var olma mücadelesi veren B.B. Erzurumspor için bir tek adım atmayan hatta tabir yerinde ise sahip dahi çıkmaktan kaçınan Ahmet Ağırman ve beraberindekiler asli görevlerini bırakmış neyin peşindeler?

"Bu Devlet Ebed Müddet Şehidine de Yetimine de Sahip Çıkmıstir Çikar."  

Eğer şehrimiz adına birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu Tüm Türkiye´ye hatta Dünya´ya duyurmak için böyle bir yol izlenerek insanların milliyetçilik ruhları okşanacaktı ise; Şehrimizin ismini ve kimliğini taşıyan Erzurumspor için bir kampanya başlatılsaydı.Bugün vatandaşlarımızın Milliyetçilik duygularını ön plana çıkararak kameralar karşısında kendi egolarını tatmin etmek için gövde gösterisi yapan Ahmet Ağırman´a Tüm Şehir adına diyoruz ki; "Bu Devlet Ebed Müddet Şehidine de Yetimine de Sahip Çıkmıstir Çikar."  

Kendilerince özel olduğuna inandıkları buprojenin Federasyon Başkanı Ahmet Ağırman´ın fikri olduğu belirtilirken, İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu adına gerçekleştirilen bu anlamsız ? El ver, ev alalım? kampanyasının iki ay gibi bir süreyle devam edeceği belirtilen bu kampanya şehrimizde yaşayan bir çok siyasetçi, bürokrat ve işadamları tarafından tepkiyle karşılandı.

BU KAMPANYADA TOPLANAN PARALARIN KURUŞUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!

Televizyon ekranları karşısında boy gösteren ve sanki Devletimiz ve Hükümetimiz Şehidimizin, Gazimizin yanında değilmiş gibi bir izlenim sergileyen Ahmet Ağırman ve avanesinin kendilerine göre çok özel olan bu kampanya kapsamında toplanan paraların kuruşuna kadar takipçisi olacağımızı beyan ederiz. Sayın Ahmet Ağırman´ın bu konuda yayın kuruluşumuza doyurucu ve ikna edici ayrıca kamuoyunu aydınlatıcı bilgileri ivedilikle göndermesini talep ediyoruz. 

AHMET AĞIRMAN´IN ETRAFINDAKİLER Mİ YARDIM PEŞİNDE?

Öte yandan şehrimizde ve Türkiye genelinde yaşayan hemşehrilerimizin tepkiyle karşıladıkları bu kampanya kapsamında televizyon ekranlarına canlı yayına bağlanan kişilerin çoğunluğunun Ahmet Ağırman´ın Genel Müdürü olduğu İSFALT´la sürekli iş yapan müteahhit ve işadamlarından olduğu söyleniyor. 

AHMET AĞIRMAN´A BİRİLERİ DEVLETİN GÖREVLERİNİ HATIRLATSIN LÜTFEN!

Başta da söylemiştik yine tekrarlıyoruz; "Bu Devlet Ebed Müddet Şehidine de Yetimine de Sahip Çıkmıstir Çikar."  Erzurum´dan iş bulamadığı için göç eden, İstanbul başta olmak üzere, bir çok Büyükşehir ve metropol olarak kabul edilen şehirlerde aç, susuz ve işsiz hayat mücadelesi veren yüzlerce hatta binlerce hemşerimiz varken, Devletimizin ve Hükümetimizin en hassas ve kılı kırka yararak her alanda elini üzerlerinden çekmediği Şehit ve Gazi Ailelerine yardım yapmak için üzerlerine düşen vazifelerden çok uzak bir vazifeye soyunan İstanbul´daki Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman´a birilerinin Devletin asli görevlerinden haberdar etmesi gerektiği düşüncesindeyiz. 

İYİ OKU SAYIN AHMET AĞIRMAN

Devlet tarafından eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama pek çok alanda yapılan yardımlarla şehit yakını ve gazilerin acıları bir nebze olsun hafifletilmeye çalışılıyor.

Şehit ailelerine ölüm yardımı, harcırah, nakdi tazminat ödeniyor. Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) aylık bağlanıyor, öğrenim yardımı yapılıyor.

Yaptığı görevin sebep ve tesiriyle hayatını kaybeden ve SGK´ca vazife veya harp malulü olarak değerlendirilen TSK personelinin dul ve yetimlerine emekli ikramiyesi ödeniyor.

Şehit yakınlarına iki, gazilere, vazife malulleri ile terör mağduru eş, çocuk, anne, baba ve kardeşe istihdam hakkı veriliyor.

Şehit çocukları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerince uygun görülmesi halinde özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerine ücretsiz olarak yerleştiriliyor.

Şehit personelin vefat tarihinde, evli bulunmayan kız çocuklarına aylık bağlanıyor.

Şehidin varisleri TOKİ tarafından yapılan konut satışlarında, başvuru yapılacak il ve ilçe sınırları içinde üç yıldır ikamet ediyor olmak veya il/ilçe nüfusuna kayıtlı olmak koşuluyla başvuru ve kura öncelikleri tanınıyor.

Atanma taleplerinde kısıtlayıcı hükümlere bakılmıyor

Yaptığı görevin sebep ve tesiriyle hayatını kaybeden ve SGK´ca vazife malulü olarak değerlendirilen TSK personelinin (yedek subay, erbaş ve er dahil) devlet memuru olarak görev yapan eş ve çocukları ile anne, baba ve kardeşlerinin; çalıştıkları kurum veya kuruluşların hizmet birimleri olan yerlere münhasır olmak üzere, aynı kurum içinde yer değiştirme suretiyle atanma talepleri, bu durumlarının ilgili makamlarca belgelendirilmiş olması kaydıyla kadro imkanları da dikkate alınmak suretiyle kısıtlayıcı hükümlere bakılmaksızın öncelikle yerine getiriliyor.

Ücretsiz okutmada şehit ve malul gazi çocuklarına öncelik veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri uyarınca, özel öğretim kurumlarının, öğrenim gören öğrenci sayısının yüzde 3´ünden az olmamak üzere ücretsiz öğrenci okutmakla yükümlükleri bulunuyor. Bu okullarda, ücretsiz okutmada şehit ve malul gazi çocuklarına öncelik veriliyor.

Okul öncesi devlet okullarında şehit, harp malulü ve muharip gazi çocuklarından ücret alınmıyor.

Şehit TSK personelinin (yedek subay, erbaş ve er dahil) öğretmen eşleri zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutuluyor.

Yurt ücreti ve depozito alınmıyor

Şehit olanların çocukları devlete ait yurtlar ile öğrenim kredileri ve burslardan öncelikle yararlandırılıyor. Ayrıca bu çocuklardan, devlete ait yurtlarda kalmaları halinde kendilerinden yurt ücreti ve depozito alınmıyor.

Gazi ve bakmakla yükümlü oldukları ile şehitlerin bakmakla yükümlü oldukları kişilere sağlık alanında çeşitli haklar sağlanıyor. SGK ile sözleşmeli özel sağlık hizmet sunucularında, aldıkları sağlık hizmetleri için ilave ücret ödenmiyor ve bu kişiler katılım payından muaf tutuluyor. Diş implant bedelleri normal vatandaşlara 90 lira ödenirken, gazi ve şehit yakınlarına 700 lira olarak ödeniyor.

Vakıflardan yardım

TSK Mehmetçik Vakfı tarafından askerlik görevi esnasında hayatını kaybeden veya askerlik görevi esnasında malul olan erbaş ve erlere ve yakınlarına bazı yardımlar veriliyor.

Hayatını kaybeden ya da malul olan TSK personelinin (yedek subay, erbaş ve er dahil) sigorta yaptırmış olması halinde, kendisine veya yakınlarına ilgili sigorta şirketi tarafından belirlenen miktarlarda ödeme gerçekleştiriliyor.

Yoksul ve muhtaç vatandaşlara yapılan yardımlardan belirlenen kriter ve süreler çerçevesinde şehit yakınları ve gaziler de yararlanabiliyor.



kenan
1.02.2016 18:29:20
yazari kimdir bilemem ama bu konuyu okudugum zaman sanki birilerinin biraz kusmesi gibi bir durum ortada,birakin hem devlet hemde sivil kuruluslar aziz sehitlerimize yardim etsinler,hem sehitlere uapilan yardimlari bas tacimizda olsa erzurum spor ile karsilastirmak bence yerinde bir benzetme degil,Ahmet beye gelince boyle bir duruma onculuk ettigi icin tesekkurler ve su da bilinmeliki Ahmet bey gibi insanlar sadece Hakki dusunurler onlarin maddeyle maddiyatla ilgilenmezler ,sizlerede tavsiyem birlik olun hersey daha guzel olur.selamlar

Anahtar Kelimeler: SAYIN AHMET AĞIRMAN
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli