G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İtitafçı polis herşeyi anlattı

İtitafçı polis herşeyi anlattı

Bolu´nun Göynük ilçesinde görev yaparken ihraç olan polis memuru Selahattin Dere ifadesinde lise döneminde FETÖ ile tanıştığını ifade ederek örgütle alakalı her şeyi anlattı.

Bolu´da, FETÖ/PDY´ye yönelik soruşturmalar kapsamında haklarında dava açılan 4 polis ile bir öğretmenin yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanıklardan ?itirafçılık´ yapan polis memuru Selahattin Dere her şeyi anlatınca tahliye edildi. İtirafçı olduğunu anlatan Dere, üniversite okuduğu dönemde aynı evde kaldığı diğer örgüt üyelerinin şu anda ne iş yaptıklarını ve emniyet teşkilatında tanıdığı örgüt üyelerinin isimlerinin yazılı olduğu ve örgütle ilgili daha birçok bilginin yer aldığı bir defteri de mahkeme heyetine sundu.

Bolu´da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden ihraç edilen polis memuru Selahattin Dere, komiser yardımcısı İdris Ulaş, emniyet müdürü A.Ö. ve açığa alınan öğretmen H.D. hakkında ?Silahlı Terör Örgütüne üye olma´ suçlaması ile 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederken, polis memuru Selahattin Dere, komiser yardımcısı İdris Ulaş´ın tutuklu, emniyet müdürü A.Ö. ve öğretmen H.D. tutuksuz yargılanmasına başlandı.

Sanıklardan Bolu´nun Göynük ilçesinde görev yaparken ihraç olan polis memuru Selahattin Dere ifadesinde lise döneminde FETÖ ile tanıştığını ifade ederek örgütle alakalı her şeyi anlattı.

?EVLENMEMİ İSTEMEDİLER?

?Abiler bize en az 2 yıl evlenmeyin sonrasında bizim seçtiğimiz kişi ile evleneceksiniz dediler. Ama ben eşimle o dönemde evlenme kararı almıştım. Bu nedenle bu talimatlarına uymadım. Zaten Rize´de de okula ya da dershaneye alınmamam bu nedenle oldu. Eşim cemaatten olmadığı için benim orada çalışmamamı istemediler.?

?ALLAH BENİ AFFETSİN?

2012 yılında Elazığ´da İstihbarat Şube´nin PKK masasında görev yapıyordum ve telefon dinlemeleri yapıyordum. 17-25 Aralık sürecinden sonra sohbet grupları küçüldü. İnsanların birbirini fazla tanımaması için daha dar kapsamda 2-3 kişili sohbet grupları oluşturuldu. 2015 Yılında da Bolu´nun Göynük ilçesine atandım. Buraya geldiğimde Bolu´da öğretmen olarak çalışan Asım kod isimli birisi benimle ilgilendi. Bana ilk o ?Eagle´ isimli uygulama üzerinden ulaştı. 15 Temmuz darbe girişimi oluncaya kadar Göynük´te çalıştım ve Asım isimli kişi ile ayda bir defa buluştuk. Bazı arkadaşlar şahsi durumlardan cemaatten ayrıldı. Benim bir sıkıntım olmadı. Ben 15 Temmuz olacağını bilemedim. Bilsem bağlantımı keserdim.   Böyle bir şey olacağını sezme imkanım olsaydı o dönemden önce ayrılırdım. Bu yapının gerçek yüzünü 15 Temmuz´a kadar görmedim. Allah beni affetsin.?

?PROGRAMI EŞLERİMİZİN TELEFONUNA YÜKLEDİK?

?17-25 Aralık döneminden sonra haberleşme için ?Kakao Talk´ isimli bir program kullandık. 2014 yılında ?Bylock´ isimli programı Naim Sert isimli şahıs bluetooth üzerinden gönderip kurdu. Ben o dönemde telefonların dinlendiği masada görevliydim. Naim, bizim dinleme yaptığımız bir kişi ile ilgili operasyon yapılacağını bu nedenle bizim de sorgulanabileceğimizi söyleyerek ByLock´u kaldırmamızı istedi. Programı yedekleyecek SD karta aktardık. Sonra operasyon yapılmayınca tekrar kurduk. O ara dönemde programı eşlerimizin telefonlarına yükledik. ByLock´u istihbarat şubede çalışan herkes gibi Naim de eşinin telefonuna yükledi. Talimatlar buradan geliyordu.?

?EŞİMİN TELEFONUNDAKİ BYLOCKU BEN KULLANDIM?

?Kendi telefonumdaki kullanıcı adım ?slh4448´ idi. Aynı kullanıcı adıyla bir daha hesap açılamadığı için 2-3 defa kullanıcı adımı değiştirdim. Ama parolalar hep aynıydı. Eşimin telefonundan çıkan ByLock´u ben kullandım. Bu şekilde talimat vermişlerdi. Karışıklık olmaması için eşimin telefonunda ?htccanım4448´ ve ?slhcanım4448´ olarak da kayıtlar yaptım. Kullandığımız programın simgesi bazen ?Gmail´ bazen ?facebook´ bazen de farklı uygulamaların arayüzleri gibi gözüküyordu. Bu nedenle eşim benim böyle gizli bir uygulama kullandığımı anlamadı. Ama eşimin benim cemaatle irtibatlı olduğumdan haberi vardı.?

?BANK ASYA EMRİ EAGLE´DEN GELDİ?

Bank Asya ile ilgili destek talebi ?eagle? üzerinden gönderildi. Bize bankaya destek olmak amacıyla bankaya para yatırma talimatı verildi. Hatta eşleriniz ve yakınlarınız adına hesap açın oralar para yatırım dendi. Ben para yatırmadım. Ama birçok kişinin bu şekilde bankaya destek olduğunu biliyorum.?

ELİNDEKİ BÜTÜN BELGELERİ MAHKEMEYE SUNDU

İtirafçı olduğunu anlatan Dere, üniversite okuduğu dönemde aynı evde kaldığı diğer örgüt üyelerinin şu anda ne iş yaptıklarını ve emniyet teşkilatında tanıdığı örgüt üyelerinin isimlerinin yazılı olduğu ve örgütle ilgili daha birçok bilginin yer aldığı bir defteri de mahkeme heyetine sundu. Dere, ?15 Temmuz olunca FETÖ´nün gerçek yüzünü gördüm ve Telefonumdaki tüm programları tek tek kaldırdım. Hem size verdiğim defterde hem de burada her şeyi eksiksiz olarak anlattım. Bu nedenle etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum.? dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan İrfan Kaplan ile İdris Ulaş´ın tutukluluk halinin devamına, itirafçı olan Selahattin Dere´nin ise tahliyesine karar veridi. Duruşma tanıkların dinlenmesi ve sanıklar ile avukatlarının HTS ve ByLock raporlarına akrşı savunma hazırlaması için ileri bir tarihe ertelendi.

KAYNAK: BOLU GAZETESİ



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli