G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İşte memurun istediği zam!

İşte memurun istediği zam!

İşte memurun istediği zam!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 2016-2017 dönemini kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri için taleplerini açıkladı.
 
Toplu sözleşme tekliflerinin gövdesini "yüzdelik zam, taban aylığa zam, refah payı ve enflasyon farkı"nın oluşturduğunu belirten Yalçın, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinde 2016 yılının ilk 6 ayında yüzde 8, ikinci 6 ayında yüzde 8 olmak üzere toplam yüzde 16, 2017 yılının ilk 6 ayında yüzde 7 ve ikinci 6 ayda yüzde 7 olmak üzere toplam yüzde 14 zam teklifinde bulunacaklarını bildirdi.
 
Yalçın, "Göreve yeni başlayan 15´inci derecenin 1´inci kademesinden bin 975 lira, 60 liralık toplu sözleşme İkramiyesi dahil maaş almakta olan bekar hizmetli bir memurun 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla eline geçen net maaş, 1 Temmuz 2016 tarihine kadar 2 bin 356 lira olacak. Bunun oransal karşılığı ise en düşük devlet memurumaaşında yüzde 19.34 artış olmasıdır" dedi.
 
"ŞU AN MUHATABIMIZ BELLİDİR"
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yalçın, bir gazetecinin, 3 Ağustos tarihine kadar koalisyon hükümetinin kurulmaması halinde kiminle muhatap olacaklarını sorması üzerine, "Masada sayın Faruk Çelik ile muhatap olacağız. Şu an muhatabımız bellidir. Toplu sözleşme sürecine ilişkin trafik 15 Temmuz itibarıyla başlamıştır. Bütün hizmet kollarında yetkili konfederasyon olarak bu sürece ilişkin teknik heyetimiz, Devlet Personel Başkanlığına bildirilmiştir. Bugün teklif ve taleplerimiz bildirilecektir. 3 Ağustos´ta da masa pratiği başlayacaktır. Onun için ortada muhatap da vardır. Hükümet de vardır. Kamu görevlileri adına heyet başkanlığını yürütecek güçlü Memur-Sen ailesi de vardır" diye konuştu. Açıklamanın ardından, Memur-Sen´in toplu sözleşme teklifi Devlet Personel Başkanlığı´na sunuldu.
 
MEMUR-SEN´İN TALEPLERİ
1 Temmuz 2015 itibarıyla bin 975 lira olan en düşük memur maaşının 1 Ocak 2016 itibarıyla yüzde 19,34 zam yapılmak suretiyle 2 bin 356 lira, 1 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla ise 2 bin 732 lira olmasını talep eden konfederasyon, toplu sözleşmenin ikinci yılı için de yüzde 7+7, 100 lira taban aylık zammı, refah payı ve enflasyon farkı zamları isteyecek.
 
Konfederasyon, 4/B ve diğer sözleşmeli personelin ve 4/C´li personelin kuruluş kanunlarına göre istihdam edilen personelin, KİT sözleşmeli personel ve kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışan yüksek öğrenimli personelin kadroya geçirilmesini talep edecek.
 
177 lira olan eş yardımının 275 liraya çıkarılmasını isteyecek konfederasyon, 6 yaş üstü için 20 lira ve 0-6 yaş için 41 lira olan çocuk yardımının da herhangi yaş sınırı uygulanmadan her çocuk için 75 liraya çıkarılmasını isteğini iletecek.
 
Kreş hizmeti sunulamayan iş yerlerinde görev yapan kamu görevlilerinin 0-6 yaş grubundaki her çocuğu için büyükşehirlerde 300 lira, diğer illerde ise 250 lira kreş yardımı sağlanması teklifini getiren konfederasyon, yemek servisi sunulamayan işyerlerinde kamu görevlilerine öğün başına 6 lira ödenmesini önerecek.haber10


Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Palandöken´de turizm zirvesi

Kafe 25´te düzenlenen toplantıda kış sezonu ve şehrin turizmi masaya yatırıldı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

5 sınav mercek altına alındı

FETÖ´cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.´nin itirafları sonrasında yüz binlerce kişiyi etkileyecek 5 sınav daha mercek altına alındı.

Başkan Orhan Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını anlattı:

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

Emeklilerin Ocak zamları netleşmeye başladı

13 milyon emeklinin Ocak zamları netleşmeye başladı. Zam oranı 3 Ocak´ta Türkiye İstatistik Kurumu´nun enflasyon verilerinin açıklamasıyla belli olacak.

35 İl´de FETÖ Operasyonu

İstanbul Emniyeti´nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 166 kişinin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Sınavsız Memur alımları başladı

KPSS´siz Memur alımları başladı.Bu kurumlara başvurmak için en az lise mezunu olmak yeterli.Alımlar ne zaman yapılacak ? tüm ayrıntılarıyla Anadoluhaber´de

HSYK´da yeni ihraçlar kimler ihraç edildi ?

15 Temmuz´dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Memurların beklediği haber maaşlar belli oldu

Yüzde 3 toplu sözleşme zammıyla maaşlar 79 ile 285 lira arasında artacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek ´Krediyle Emeklilik Protokolü´nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.

2.El Telefon alırken Dikkat !

İkinci El Telefon alacaklar Dikkat ! İkinci el telefonlarda FETÖ tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Bakan Albayrak´tan Çağrı merkezi müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak olan 9 çağrı merkezinin ekim ayından sonra iki ay içinde açılacağı müjdesini verdi.

Anahtar Kelimeler: İşte memurun istediği
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli