G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

İsmet Yılmaz Kimdir ?

İsmet Yılmaz Kimdir ?

Son tur oylamada 258 oyla TBMM´nin 26´ncı Başkanı seçilen AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz´a babası adını İsmet İnönü´den esinlenerek vermiş. Çok çalışkan bir öğrencilik hayatı olan İsmet Yılmaz, bugünletin hayalini o günlerde kurmuş. Peki ama kim

HUKUKÇU, YÖNETİCİ VE GEMİ MÜHENDİSİ

54 yaşındaki İsmet Yılmaz, Sivas Gürün´de doğdu. Evli ve 3 çocuk babası olan Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine bölümünden ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nden mezun oldu.

İSVEÇ´TE YÜKSEK LİSANS

Yüksek lisanslarını İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesi´nde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk ABD´de yaptı. Doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü deniz hukuku alanında tamamladı.

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI YAPTI

Kamu ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis, müşavir avukat olarak çalıştı. 2002´de Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 2007´de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi. 2007´de TBMM dışından Ulaştırma Bakanlığı´na atandı. 61. Hükümet´te Milli Savunma Bakanlığı görevine getirildi.

 

AKRABALARI YENİ MECLİS BAŞKANINI ANLATTI

Yılmaz´ın amcasının oğlu Nusret Yılmaz, çoğu akrabaları gibi kendilerinin de hala köyde yaşadığını söyledi.

 

İsmet Yılmaz´ın okumak için köyden Gürün´e gittiğini ancak yazları köye gelip babasının koyun sürüsüne zaman zaman çobanlık yaptığını belirten Yılmaz, "13 yıl burada yaşadı, sonra okulu için şehir dışına çıktı. Şükür amacına da ulaştı. İnşallah daha fazla ilerler. O, bizim köyümüzün çiçeği. Her zaman için başımızın tacıdır, gurur duyuyoruz. Allah ömrümüzden alsın ömrüne versin" diye konuştu.

 

´´BABASININ SÜRÜSÜNE ÇOBANLIK DA YAPTI´´

Bakan Yılmaz ile anılarını da anlatan Nusret Yılmaz, "Ben bakanımızdan küçüğüm. Amcamın sürüsü vardı. Bakanımız babasının sürüsüne çobanlık da yaptı. Çobana azık götürürdü. Köyde babasına destek oldu. Bazen çobanı bulamadıklarında zaman sürüyü bakanımız götürüp getirirdi. Çobanlık zor mu geldi artık... Sonrasında okudu, çok şükür yüksek mertebeye ulaştı. Onunla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"İSMİ, İSMET İNÖNÜ PAŞA´DAN ESİNLENİLEREK VERİLDİ"

Amca çocuklarından Necati Yılmaz ise Bakan Yılmaz´ın en yakın arkadaşlarından biri olduğunu söyledi. Yılmaz´ın hem okuduğunu hem de köyde olduğu zamanlarda sürüye çobanlık yaptığını, birlikte ekin biçtiklerini anlatan Necati Yılmaz, "Geleceğe dair hayallerini anlatırdı. Devletine, vatanına, milletine faydalı, büyük adam olmak isterdi. ´Paşa, olacağım´ dedi. Amcam ismini İsmet İnönü Paşa´nın isminden esinlenerek koydu. Biz hep paşa bilirdik, paşa derdik, sonradan isminin İsmet olduğunu öğrendik.

 

´´PAŞA OLACAĞIM DERDİ´´

Kendisi de ´Paşa olacağım´ derdi. Şimdi seçim var, haberlerden takip ediyoruz. Başarısının devamını diliyoruz. Seçilmesini istiyoruz. Kimseye zararı dokunmayan, vatanını, milletini, bayrağını seven sevgili bir amca oğlumdur. İnşallah hak ettiği yere de gelir" diye konuştu.

 

´´BABASI NE DESE SÖZÜNDEN ÇIKMAZDI´´

Amca çocuklarından Celal Yılmaz da Yılmaz´ın çok çalışkan olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsmet okulda çok başarılıydı, birinciydi, babası ne dese sözünden çıkmazdı. Sonradan tahsili için Gürün´e, İstanbul´a gitti. Bizlere memleketi, Türkiye´yi çok anlatırdı. Bir üniversite mezunu gibi bize bilgi verirdi. ´Lisedeyken geleceğin paşası olacağım, bu memlekete hizmet edeceğim´ dedi. Devamlı büyük bir adam olacağını söylerdi. Nitekim de öyle oldu.´´

 



Anahtar Kelimeler: İsmet Yılmaz Kimdir
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false