Tarih: 27.07.2011 10:48

İLK KEZ DAVULUN YANINDA ZURNA DA OLACAK

Facebook Twitter Linked-in

İLK KEZ DAVULUN YANINDA ZURNA DA OLACAK
ANT İÇİP DAVULLARINI GÜMLETTİREN RAMAZAN DAVULCULARI RAMAZAN`A HAZIR? ERZURUM`DA RAMAZAN`DA VATANDAŞLAR İLK KEZ DAVULUN YANISIRA ZURNAYLA SAHURA UYANDIRILACAK

Erzurum`da ant içip davullarını gümlettiren Ramazan davulcuları, 54 mahallede vatandaşları sahura uyandıracak. Davulun yanısıra bu sene ilk kez zurnada sahur vakti çalınacak.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi`nce Ramazan ayında vatandaşları sahura uyandırmak için görev alacak olan Ramazan davulcuları belirlenmeye başlandı.

Belirli aşamalardan geçerek başarılı olan Ramazan davulcuları Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ramazan davulcusu kartını boyunlarına takarak Ramazan`da sahur vakti davul çalabilecek. Ramazan davulcuları Ramazan`a az bir süre kala "Ramazan davulcusu ant`ını" okuyarak davullarını gümletip hazırlıklarını tamamladılar.

Ramazan ayında davul çalıp mani okayacak olan Ramazan davulcularına bu sene Erzurum`da ilk kez zurnacılarda eşlik edecek. Zurnacıların az olması nedeniyle her mahallede olmasada belirli mahallelerde zurna çalınacağını belirten belediye yetkilileri güzel bir Ramazan ayı geçmesi temennisinde bulundular.
Erzurum`da zurnacı kıtlığı yaşandığını belirten yetkililer kentte bar ekiplerine bile çalabilecek zurnacı bulmakta güçlük çekildiğini ifade ederek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin bu nedenle zaman zaman kurs açtıklarını söylediler.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
4745585657