G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

GÖZLER FERİDUN FAZIL ÖZSOY´DA

GÖZLER FERİDUN FAZIL ÖZSOY´DA

Darbeci, Vatan Haini Oldukları İddiasıyla Tutuklanan ve Göz Altına Alınan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetine üye oldukları iddia edilen kişileri DAGC´nden İhraç Ettin mi?

 

Tüm Türkiye´de olduğu gibi Erzurum´da da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor. 

Erzurum´da Yakutiye Meydanı´nda devam eden "Demokrasi Nöbeti"nin 12. gününde sahneye çıkarak darbe girişimini lanetleyenler arasında dikkat çekici bir isim vardı. DOĞU ANADOLU GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI FERİDUN FAZIL ÖZSOY...

Peki Neden Feridun Fazıl Özsoy dikkat çeken isim?

Yaklaşık 12 Gündür Toplumun her alanlarından birileri bu kürsüye çıkıp, duygu, düşünce ve Fikirlerini beyan eder de Doğu Anadolu Gazetecileri Cemiyeti Başkanı edemez mi? sorusu aklınıza gelebilir.

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy´un konuşmacı olarak katılmasının garip olan yönünü hemen sizlerle paylaşalım.

1- Konuşması Boyunca 1 Kez FETÖ demedi ya da üyelerine saygısızlık olur diye Diyemedi.

2- Üyeleri Demişken hemen açalım; FETÖ mensubu Vatan hainlerinin alçakça darbe girişimi sonrası kamuda başlayan "Temizlik" ve "Arınma" operasyonları kapsamında TRT´de görevli 10 Kişi göz altına alınmıştı. İlk sorgulanmalarının ardından hakim karşısına çıkarılan 4 TRT mensubu tutuklandı. 6´sı ise Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak bu Adli Kontrol Şartıyla bırakılan 6 kişi TRT tarafından yargı süreci tamamlanana kadar açığa alındı. 

Bu açığa alınan ve tutuklanan 10 TRT çalışanının belki tamamı belki de büyük çoğunluğu Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetinin üyesi...

Yakutiye Kent Meydanında Halka hitab eden Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy aradan geçen 12 gün boyunca bu kişiler ve bu kişilerin Cemiyet üyelikleri hakkında hiçbir açıklama yapma gereği dahi duymamıştır.

Herhangi bir yaptırım uygulayıp uygulamadığı ise muammadır. 

Tutuklanan 4 kişi ile tutuksuz yargılanacak olan 6 kişiden hangilerinin DAGC üyesi olduğu kamuoyu tarafından merak ediliyor. 

Feridun Fazıl Özsoy´un DAGC Başkanlık seçimlerinden galip gelmek için Almanya´dan günübirlik oy kullanması için Erzurum´a getirttiği söylenilen ve FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan YALÇIN GÜLER isimli DAGC üyesi hakkında herhangi bir yaptırımının olup olmadığını da merak ediyoruz. 

HANİ GAZETECİLERİN DERİN İLLEGAL İLİŞKİLERİ OLAMAZDI? 

Gazeteci Cem Atmaca´ya Paralel unsurlar tarafından düzenlenen düzmece bir kumpas operasyonu sonucu daha yargı kararı beklemeksizin DAGC´nden ihraç eden ve  olayın hemen ertesi günü "GAZETECİNİN DERİN İLLEGAL İLİŞKİLERİ OLAMAZ" Başlığıyla Basın Bildirisi yayınlayarak Gazeteci Cem Atmaca´yı süratle ihraç ettiğini kamuoyuna duyuran zihniyet bugün Devlete baş kaldıran, vatan hainliği yapmış bir örgüte mensup olduğu iddiasıyla tutuklanan üyeleri hakkında hiç bir yaptırım yapmadığı görülmektedir.

Gazeteci Cem Atmaca Paralel unsurlar tarafından düzmece bir Kumpas operasyonu sonucu Hukuk karşısında yargılanmış ve Mahkeme kararıyla Beraat etmesine rağmen DAGC´ne aklanmasına rağmen yeniden alınmamıştır.

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy tarafından İllegal olarak süratle kabul edilen bir Kumpas´ın daha davası görüldüğü mahkemece karara bağlanmadan,

DAGC Anayasamıza göre aslında bir suç işlemiştir.

Şöyle ki; Anayasa md.38/4´e göre; "SUÇLULUĞU HÜKMEN SABİT OLUNCAYA KADAR, KİMSE SUÇLU SAYILMAZ" maddesi DAGC tarafından hiçe sayılmıştır. 

Peki o gün Daha suçu sabit olmadan İllegal ilişki içerisinde olduğu gerekçesiyle DAGC´nden ihraç edilen Cem Atmaca, bugün Devlete baş kaldıran, vatan hainliği yapmış bir örgüte mensup olduğu iddiasıyla tutuklanan üyelerinden daha mı çok büyük suç işleyerek illegal iş yapmış olarak kabul görülmüştür. 

O zaman aklımıza şu soru geliyor.

Gazeteci Vatan Haini olabilir.

Devletine Başkaldıra bilir. 

Vatana İhanet edebilir.

Askerine, Polisine, Halkına, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Genel Kurmay Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine hatta Türkiye Büyük Millet Meclisine Bomba atabilir ve Silah çekebilir Öyle mi? 

Şimdi tüm Gözler Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy´a çevrildi. 

FETÖ mensubu üyelerini, ihraç etmeyen veya ettiyse de bunu kamuoyuyla paylaşmayan, darbe girişimini kınadığı metinde "FETÖ" ifadesini kullanmayan veya üyelerine ayıp olur düşüncesiyle kullanamayan Feridun Fazıl Özsoy bakalım ne yapacak?



Anahtar Kelimeler: GÖZLER FERİDUN FAZIL ÖZSOY
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli