G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Futbol takımları için vakit Palandöken vakti

Futbol takımları için vakit Palandöken vakti

Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin önemli sportif yatırımlarından biri olan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi 2019-2020 kamp sezonu için hazırlıklarını tamamladı.

Futbol turizmi açısından hareketli günler yaşayacak olan Erzurum, Türkiye futbol liglerindeki 128 takımın 60´ını Palandöken´de ağırlayacak. 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bin 800 rakıma yapılan 17 çim saha birçok yerli ve yabancı takıma ev sahipliği yapıyor. Sporun birçok branşına hitap eden Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezini yüksek rakımda kamp yapmak isteyen takımlar tercih ediyor. Her yıl Süper Lig takımlarının yarısını ağırlayan kamp merkezine bu yıl 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig takımları da akın edecek. 
Yüksek İrtifa Kamp Merkezi´nde Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından Pro Lisans UEFA A Lisans Kursu ile UEFA B Lisans Kursu da düzenlendi. Merkezde Kız ve Erkek Futbol Köyleri Projesi kapsamında uzmanlar tarafından ileri seviyede futbol eğitimi de verildi. Olimpiyat şehri Erzurum´da Palandöken Dağı eteklerine kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi´nde şu an itibariyle doğal yüzeyli FIFA standartlarına sahip17 çim saha bulunuyor. Doktor, fitnes, hakem, masaj ve modern soyunma odalarıyla UEFA ve FIFA standartlarına uygun kriter ve kalitesiyle Türkiye´nin yükselen yıldızı olan kamp merkezi, bütün bu özellikleriyle kamp ve hazırlık çalışmalarında Türkiye´de benzersiz bir spor merkezi özelliğine de sahip.



  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı