G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

FETÖ´cüler memuriyetten atılacak

FETÖ´cüler memuriyetten atılacak

Kamudaki temizlik operasyonu sürerken, personel rejimine neşter vuruluyor. FETÖ´cüler memuriyetten atılacak, geri dönüş kapanacak.

 

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın paralel yapının istihbarattan bakanlıklara kadar devletin her bir birimine sızdığına dikkat çekerek, "Her şeyden önce 657 değiştirilmediği sürece bu iş çözülmez" çağrısının ardından, gerekli adımlar atılıyor.

Açığa alınan, işten el çektirilen ancak devletten maaş almaya devam eden FETÖ´cülerin memuriyetten atılmasının önü açılıyor, yargı yoluyla dönüş kapısı da kapanıyor. Personel rejimini düzenleyen 5 yasaya birden neşter vuruluyor.

Kamu çalışanlarının hak ve sorumluluklarını düzenleyen 657 sayılı Yasa ile birlikte TSK Personel Kanunu, Hakim Savcılar Kanunu, YÖK Personel Kanunu, KİT Personel Kanunu´na neşter vurulacak. Kamudaki personel rejimini düzenleyen bu yasaların tek yasa altında toplanması öngörülüyor. 

GÜVENCE KALKIYOR

Böylece illegal yapılarla bağlantılı kamu çalışanlarının soruşturma ve kovuşturma sürecinin de tek merkezden yönetilmesi sağlanacak. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları´nın birlikte yürüttüğü çalışma ile kamu çalışanlarına yönelik yargı güvencesi zırhı da kaldırılıyor.

Haber10



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false