G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM´DAN ARTIK ELİNİZİ ÇEKİN!

ERZURUM´DAN ARTIK ELİNİZİ ÇEKİN!

ERZURUM´DA 10 YILINI ODALARDA, BÜROKRASİDE STK´LARDA DOLDURAN YÖNETİCİLERİN İSTİFA ETMESİ BEKLENİYOR

 

 

 

 
Dünya ve Türkiye değişirken, yıllardır Odalarda, STK´larda, Birliklerde, Bürokraside kendilerini koltuklara çivileyen başarısız isimlerin biran önce istifa ederek şehrin önünü açmaları bekleniyor.
 
Kendilerini düşünen şehirde adeta kalın bir zihniyet ile ?çalışmama üzerine bir düzen kuran? isimlerin, hayatlarında ilk defa bir yenilik yapıp istifa ederek, yeni jenerasyonun önünü açmaları arzulanıyor.
 
Siyasi ve yerel yönetim erkini bir yolunu bulup çalıştıklarına inandıran ?şark kurnazı? tiyatro topluluklarının, artık kendi köşelerine çekilmelerinin vaktinin geldiği görüşleri dile getiriliyor. Ahlaki bir erdem olarak 10 yılını bulundukları makamlarda dolduranların, bu şehrin geleceği için tez elden istifa ederek, sosyal ve ahlaki bir erdemi hayata geçirmeleri bekleniyor.

Türkiye, bir çok alanda değişip gelişirken, Erzurum adeta sonlarda nal topluyor.

Şehri gelecek yıllara hazırlama konusunda öncü fikirler üretmesi gereken, ODALAR, STKLAR, DERNEKLER, BİRLİKLER, BÜROKRATLAR ise adeta tıp oynuyor. Erzurum için zerrece kaygısı olmayan pek çok ismin, yıllardır aynı koltuklarda çivilenip kalmaları hayret, ibret ve tepki ile takip ediliyor. 

Bürokraside de yıları devirerek adeta ?çalışmama üzerine bir düzeni kurarak? bu düzeni koruyup kollayan eski zihniyet kalıntılarının SErzurum için ne yaptıkları ise merak ediliyor.

STK´ları işgal eden pek çok isimin de hali hazırda siyasilerle sofrada oturmayı kendilerine bir paye olarak almaları gülünç bulunuyor. Herhangi bir eleştirel düşüncede olmayan sadece ama sadece ?emredersiniz efendim? türü şark itatkarlığını kutsayan nicesinin de bir an önce Erzurum´un ali menfaatleri için köşelerine çekilmelerinin en doğru karar olacağı vurgulanıyor.

Erzurum kamuoyu ise ahlaki bir erdemin sayılı olarak dile getirilmesi gereğini arzuluyor. Özellikle 10 yıldır aynı koltuklarda bulunanların, koltuklarını bırakarak sosyal sorumluluk alanlarına yönelmeleri bekleniyor. 10 yıldır yapmaları gereken varsa zaten yapmış olmaları gerektiği bilinirken, eğer 10 yıldır ortaya somut bir iş çıkaramadıysalar biran önce halktan özür dileyerek makamlarını bırakmaları gerektiği kamuoyunda dillendiriliyor.



  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli