G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM SINIFTA KALDI

ERZURUM SINIFTA KALDI

Üniversite Öğrencilerinin Okudukları Şehirden ve Halktan Ne Kadar Memnun Olduklarının Tespitine Yönelik Çalışmada ERZURUM Sınıfta Kaldı

Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Engin KARADAĞ ve Prof. Dr. Cemil YÜCEL tarafından hazırlanan araştırma dikkat çeken sonuçlar ortaya koydu.

Öğrenci şehirleri ve öğrenci dostu olmayan şehirler kategorisi ilginç analizlere kapı aralarken, öğrencilerin Erzurum´dan memnun olmadıkları araştırma sonuçlarına yansıdı. 

Öğrenci memnununiyet sıralamasında Erzurum 40. sıra ile öğrencilerin memnun olmadığı illerin arasında yerini buldu.

Şehirden memnuniyet; Ulaşım imkânları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü gibi konularda üniversite öğrencilerin okudukları şehre ilişkin memnuniyetlerinin ölçüldüğü ve Erzurum´un 40.sıra ile öğrenciler tarafından memnun olmayan iller arasında olduğu kayıtlara geçti.

Yapılan araştırma sonuçlarına göre Üniversite öğrencilerinin en memnun olduğu şehirler ise şu şekilde sıralandı;Eskişehir, Antalya, İzmir, Çanakkale, Isparta, Bursa, Aydın, Ankara, Muğla, Tekirdağ, Edirne, Samsun, Trabzon, İstanbul-Asya, Balıkesir, Giresun, Zonguldak, Denizli, İstanbul-Avrupa, Ordu, Manisa, Kocaeli ve Düzce.

Bu bilimsel verilerin ışığında artık Erzurum´un geniş çaplı bir istişari yol haritasını artık belirleyerek, Üniversite öğrencilerinin memnun olduğu bir şehir olması gerektiği vurgulanıyor.

 

/resimler/2017-7/13/1941030097491.jpg



Anahtar Kelimeler: ERZURUM SINIFTA KALDI
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli