G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM REKOR KIRDI

ERZURUM REKOR KIRDI

Erzurum Seçimlerinde Belirleyici Üç Aktörün Büyükşehir Belediye Başkanı MEHMET SEKMEN, Aziziye Belediye Başkanı MUHAMMET CEVDET ORHAN ve Horasan Belediye Başkanı ABDULKADİR AYDIN Olduğu Gözlemlendi

 

 

 

Türkiye bir seçimi daha geçtiğimiz Pazar günü barış ve kardeşlik içerisinde gerçekleştirirken, Erzurum seçimlerinde belirleyici üç aktörün yine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan ve Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın olduğu görüldü. 

Başkan Mehmet Sekmen, her ilçeye en az 4 kez gitti. 1185 muhtarla birebir görüştü. Erzurum´u adeta karış karış dolaşan Mehmet Sekmen gittiği her yerde büyük bir ilgiyle karşılandı. 

Aynı şekilde de Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan´ın başta kendi ilçesi olan Aziziye sınırları içerisindeki tüm mahalleleri karış karış dolaşarak sıkılmadık tek bir el ve çalınmadık tek bir kapı bırakmadan günün her saatinde vatandaşların karşısına geçerek Yeni anayasan ve Cumhurbaşkanlığı sistemini en ince detayına kadar bıkmadan usanmadan anlattığı gözlemlenirken, yine Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan´ın kendi ilçe sınırları içerisinde yapmış olduğu çalışmaların dışında bütün ilçelerde etkin bir seçim çalışması yaptığı gözlendi. 

Öte Yandan 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi Horasan Belediye Başkanlığı için AK Partiden Aday Adayı olan fakat AK Parti tarafından Aday gösterilmediği için Saadet Partisinden Horasan Belediye Başkan Adayı olan ve Partisinin değil ilçe halkının kendisine olan güven ve sevgisi sayesinde yüzde 44.4´lük oranla 8534 oy alarak Horasan Belediye Başkanlığına seçilen Abdulkadir Aydın´ın da sadece kendi ilçesi Horasan´da değil. Köprüköy ve Pasinler başta olmak üzere bir çok ilçede seçim çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Milletvekilleriyle sürekli birlikte hareket etmesi, özellikle Güney İlçelerinde aktif rol alarak özellikle "HAYIR" diyecek olan seçmeni etkilediği gözlemlendi.

Erzurum´da yüksek bir "EVET" çıkmasında bu isimlerin etkinliği gözle görülür bir şekilde öne çıkarken, Başta Merkez ilçe Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut olmak üzere, yereldeki teşkilatların halkla bütünleşmede başarı gösteremedikleri gözlemlendi.

Şehirde eleştirilerin odağında olmaya devam eden Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut´un referandum sonuçlarında bir etkisinin olmadığını dile getiren tarafsız gözlemciler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın isminin "EVET" oylarında birinci belirleyici etkiye sahip olduğu, ardından da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen´in, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan´ın ve Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın´ın seçim başarısını etkiledikleri vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: ERZURUM REKOR KIRDI
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli