G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM İÇİN İÇLİK VAKTİ

ERZURUM İÇİN İÇLİK VAKTİ

Havaların soğuması ile birlikte korunma çabası içine giren vatandaşlar çareyi elbiselerin altından giydikleri içlikte arıyor. Vatandaşlar en çok yün ve termal içlikleri tercih ediyor

 

Sonbaharla birlikte başlayan soğuk havalardan korunmak, hasta olmamak isteyen vatandaşların ilgisi ile termal ve yün içlik satışları artmaya başladı. Elbiselerin altından giyilen içliklere ilginin artması esnafı da memnun ediyor. Bedesten Çarşısı´nda içlik satan esnaf Talha Bora, "Havaların soğumasıyla beraber içlik ürün satışlarımızda artış olmaya başladı. Vatandaşlar soğuk havalarda hasta olmamak için içlik alıyor" dedi.

YÜN VE TERMAL TERCİH EDİLİYOR

Vatandaşların yün ve termal içliğe daha fazla talep gösterdiğini belirten satıcılar, ?En çok talep edilen ürünlerimiz yün ve termal içlikler. Bunun haricinde orlon, viskon ve interlok adını taşıyan ürünlerimiz de var. Ayrıca tavşan yünü ürünlerimiz da son yıllarda talep görmeye başladı? ifadelerini kullandılar. Bel için orlon, yün ve akrilik korselerinin olduğunu söyleyen satıcılar, "Bu ürünlere de talep olmaya başladı. Korseyi kullananlar genellikle bel ağrısı, bel fıtığı olan insanlar. Daha önceden kullanmış olan vatandaşlar da korseyi destek amaçlı ve beli sıcak tutması içinde kullanıyorlar. Vatandaş, korselerin de yün olanını daha çok tercih ediyorlar. Çünkü yün içlik ve korse daha sağlıklı" şeklinde konuştular.

REKOR TAVŞAN YÜNÜNDE

İçlik dışında dükkânda eldiven, çorap gibi ürünlerine da ilginin arttığını aktaran satıcılar, ?Her yaşa uygun eldiven, bere ve atkılarımız mevcut. Genellikle yaşlılar yün atkıları almaya başladı. Soğuktan korunmak için kalın ürünler tercih ediliyor. Çocukların bronşit olma olasılıkları daha çok oluyor ve yün içlikler de teri emdiği için aileler bebek boylarına uygun içlikleri de daha çok tercih ediyor? diye konuştular. Ürünler fiyatları hakkında bilgi veren satıcılar, şunları söylediler: ?Çocuk takımı içliklerimizin fiyatları 20 ila 30 lira arasında. Bunun dışında genel olarak içlik fiyatlarımız ise termal içlikler takım olarak 40 lira, yün takımlar 75 lira, viskon takımları 35 lira, interlok takımlar 45 lira. Ayrıca tavşan yünlü takım içliklerimiz de var. Bu içliğin takımı da 250 lira. Atkı ve berelerimiz 10 liradan başlıyor 25 liraya kadar var, eldivenler 7,5 lira ve yün çorapları ise 5-15 lira arasında satıyoruz.?



Anahtar Kelimeler: ERZURUM İÇİN İÇLİK VAKTİ
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false